VM 2021 (Damer)

SSL-spelare tvingas avsluta karriären

ANNONS

Charlotta Hjorths match mot Estland blev hennes sista i karriären.

Artikelfoto: Peter Bohlin, IFF

I somras presenterades den norska landslagscentern Charlotta Hjort som ny spelare i SSL-laget Nacka. Hon kom närmast från allsvenska Telge som hon gjorde tre matcher för förra säsongen, och hade innan dess firat stora framgångar i den inhemska ligan med flera ligaguld och en titel som Årets Spelare (2014).

30-åringen Hjorth hann göra sju matcher med Nacka med poängskörden 2+1 innan det var dags för VM. Dessvärre kommer den siffran stanna på sju matcher då hon nu meddelar det ytterst tråkiga beskedet att karriären är över.

Orsaken till beslutet är den skada hon ådrog sig i gruppspelsmatchen mot Estland i söndags, där korsbandet gick av. 

– Karriären har vart lång, innebandyn har alltid vart min första prioritering, ALLTID. Men nu är det kroppen som säger stopp, jag har många år kvar och väljer hälsan före idrotten denna gång. En comeback har jag gjort och en gång till blir det men inte för att komma tillbaka starkare på innebandyplanen, utan att komma tillbaka starkare för mig själv och min framtid, skriver hon på sin Instagram.

Hjort kunde dock glädja sig över att bli målskytt i sin sista match – hon gjorde 6-1-målet i matchen mot Estland som Norge till slut vann med 11-1. Du kan se både skadeincidenten och målet i spelaren ovan. 

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: