Foto: IFF/Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

Därför bänkades Veera Kauppi: "Ingen skada"

ANNONS

Finska förbundskaptenen Lasse Kurronen: ”Viktigare än resultatet”

Sverige körde över Finland i sista gruppspelsmatchen. Efter drygt halva matchen var ställningen 7-0, och slutresultatet blev 9-3. Anmärkningsvärt var att superstjärnan Veera Kauppi endast fick speltid i powerplay och annars stod längst ner på bänken med overallsjacka.

– Det var bra och dåliga stunder, och idag dåliga för det mesta. Då vinner man inte Sverige om man inte kan spela bra i 60 minuter. Vi lyckades inte idag och du ser resultatet, säger Finlands förbundskapten Lasse Kurronen till Innebandymagazinet när han summerar matchen.

Spelade ni som ni ville taktiskt?
– (mystiskt skratt) Ja, vi får se. Vi testade några saker, och några spelare också. Det var vårt huvudfokus idag, viktigtare än resultatet.

Veera Kauppi spelade bara powerplay. Varför?
– Vi testade andra spelare idag. Det är ingen skada eller något sådant. Vi ville bara testa några andra spelare.

Hur viktig är hon för laget?
– Självklart väldigt viktig, som många av våra spelare. Men hon är en av de bästa spelarna i världen så det är klart att hon är väldigt viktig. Förhoppningsvis kommer hon få fler minuter i resten av turneringen (sagt med ett finurligt leende).

Vad behöver ni förbättra i slutspelet?
– Vi behöver spela bättre med bollen. Speciellt när vi hamnar under press, det var det svåraste för oss idag. Det är nyckelgrejen för oss att förbättra.

Video: Njut av Moa Tschöps geniala assist till Cajsa Elms 9-3-mål

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: