Foto: IFF/Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

Bildsvep: Massivt publikstöd för Thailand - ”Det var helgrymt”

ANNONS

Över 100 thailändare invaderade IFU Arena och lät som över 1000: ”Aldrig sett dem förr”

Thailand fick en smakstart på VM-turneringen när man besegrade Italien med 5-2 i första matchen. Laget fick enorm energi av det publikstöd som inte visste några gränser.

– Det var jättekul att få börja spela. Jag tycker att vi startade matchen väldigt bra, vi var det bättre laget. Sedan i andra perioden så tappade vi lite och Italien blev bättre och fick fler chanser. Men i tredje perioden tog vi tillbaka det. Sista målet var viktigt och då kände vi att vi hade matchen, säger tvåmålsskytten Nelly Johansson, som till vardags spelar i Lerum, till Innebandymagazinet.

Thailand är kända för att få mycket publik på sina matcher, och VM-premiären i Uppsala mot Italien blev inget undantag. 190 skrevs publiksiffran till, men sett till ljudvolymen kunde man nästan tro att det var tio gånger så många.

– Det är såklart jättekul att de har kommit hit och hejat, vi är väldigt tacksamma för det. Det betyder jättemycket att de är här. Man får mer energi av det, säger Nelly och får medhåll av tränaren Stefan Johansson:

– Det var helgrymt att de hade samlats så många som kom för att heja på Thailand. När Thailands landslag kommer till Sverige så kommer de från alla möjliga små byar och städer runtomkring, säger Stefan.

– Jag tror att det var thailändska ambassaden som la ut att vi skulle vara här, på deras Facebook, säger Nelly.

Så de var inte anhöriga eller några ni känner?

– Nej-nej-nej! Nästan inte någon. Jag har aldrig sett dem förr! Men igår pratade jag med en tjej som berättade att det skulle komma många. De åker långt för att komma och stötta sitt land. Thailand är bra. Vart vi än kommer så är det massvis med thailändare, de sluter upp för sitt land. Vi har varit på massa ställen och det är alltid massa thailändare på plats, säger Stefan.

Alla foton: IFF/Per Wiklund

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: