Salem spelade lika mot Visby IBK

Visby IBK bröt Salem segersvit

Efter nio segrar i rad i Allsvenskan norra herr för Salem så tog vinstsviten slut hemma mot Visby IBK. Matchen på lördagen i Skogsängshallen slutade 5-5 (1-2, 3-2, 1-1, 0-0).

– En bra och underhållande match mot ett riktigt bra Visby där vi har målchanser nog för att vinna men Visbys målvakt storspelade idag, kommenterade Salems tränare Jonny Lindström.

Visby IBK startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Mattias Andersson och Markus Jovic innan Salem svarade och gjorde 2-1 genom Ahmad Dakhallah. I andra perioden var det i stället Salem som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Visby IBK tog ledningen med 4-5 genom Andreas Lindqvist efter 11.15 i tredje perioden.

Salem kom tillbaka, och gjorde 5-5 genom Elvis Lyttegård med 01.26 kvar att spela. Målet räddade en poäng åt Salem.

Fjärde perioden blev mållös.

Salems Ahmad Dakhallah gjorde tre mål.

Visby IBK:s nya tabellposition är åttonde plats, medan Salem är på andra plats.

Lördag 18 december möter Salem Nykvarn Ungdom hemma 15.00 och Visby IBK möter Tullinge borta 17.30.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem