Foto: IFF/Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

Malmö-doldisen hattrickskytt för Danmark: ”Häftig upplevelse”

ANNONS

Division 1-spelaren med två identiska mål för Danmark mot USA.

Malmö FBC har fem (!) spelare med i danska landslaget som spelar VM i Uppsala. Cecilia Di Nardo, Martina Mörch, Laura De Fries och Frida Mainz Olsson från A-laget samt Sara Mainz Olsson från U-laget. Och det blev den minst meriterade av dem som gjorde flest mål när Danmark besegrade USA med 9-6 i öppningsmatchen. Sara Mainz Olsson stod för tre fullträffar.

För Innebandymagazinet berättar hon efter slutsignalen om varför hon och systern Frida spelar för Danmark.

– Vår pappa är dansk. Vi har dubbelt medborgarskap. Så jag och min syster blev kontaktade och vi sa ja direkt, säger Sara Mainz Olsson.

Hur är det att få spela VM?

– Skitroligt! Väldigt häftig upplevelse. Jag själv spelar ju inte i SSL, utan i division 1, så för mig är det ju ännu större att få komma till en stor arena och få känna den här känslan som man kanske saknar i division 1.

Vad tyckte du om matchen mot USA?

– Jag tycker att vi spelade ganska stabilt, som vi pratade om att göra. Vi är många nya, jag och min syster har ju inte fått jättemycket tid med det danska landslaget, så det är mycket nytt. Men jag tycker vi spelade jättebra. Gjorde det vi skulle och vann!

Ditt första och andra mål var nästan kopior!

– Ja, det var nog exakt likadana! Jag gillar att vara på den ytan och trycka in returer och sådant. Det är aldrig fel att skjuta och försöka göra mål!

Vad tror du om era chanser i turneringen, hur långt kan det bära?

– Jag tror vi har jättebra chans i gruppspelet. Det var ju kanske den här matchen som hade vårt allra största fokus. Nu laddar vi om till nästa och ska göra en lika bra match. Och vi hoppas såklart att nå kvartsfinal och ännu längre än det.

Se Sara Mainz Olssons första mål här, med det blev hon första svensk att göra mål i VM 2021:

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: