VM 2021: 2 dagar kvar
Maja Helman och Kajsa Krohn.
Foto: Privat och Jimmy Palm
VM 2021 (Damer)

Två Malmö-talanger spelar VM 2021: "Väldigt bra spelare"

ANNONS

Maja Helman och Kajsa Krohn lämnar sitt juniorallsvenska lagför att spela senior-VM i Uppsala.

Det finns 49 spelare i svensk innebandy som representerar ett annat landslag än Sverige i årets VM. Två av dem finns i Malmös JAS-lag: Kajsa Krohn, född 2005, som spelar för USA samt den polska 06:an Maja Helman.

Helman är polska och kom till Sverige med sin familj i lågstadieåldern, medan Krohn har en pappa som är amerikan. 

– Båda två är fantastiska människor. Kajsa är en spelare med en fantastisk teknik i en-mot-en-situationer. Hon har ett jättefint skott och stor räckvidd, det är en lång spelare. Hon vill någonting med sin innebandy och det är roligt att hon får chansen i ett stort mästerskap, säger Malmös JAS-tränare Ellen Tillman till Innebandymagazinet.

– Maja Helman är en väldigt mogen spelare för sin ålder. Hon har varit det under en väldigt lång tid och har en både mental fysisk mognad. Hon har också en jättebra Innebandy-teknik och en fantastisk spelförståelse. Det är väldigt bra spelare som bidrar mycket i vårat lag, och det ska bli kul att se om de kan göra samma i landslaget.

Krohn har funnit med i två Dam1an-matcher den här säsongen med Malmö men främst spelat med JAS-laget. Helman är född 2006 vilket gör att hon inte får spela seniorinnebandy just nu, så även hon har hållit till i juniorligan.

Helmans Polen har lottats in i en tuff grupp som innehåller Schweiz, Finland och Lettland, samtidigt som Krohn och hennes USA får möta Danmark, Italien och Thailand.

– Polen är i en svår grupp med tufft motstånd. Det ska bli kul att se henne mot världsspelare. Det ska också bli kul att se Kajsa mot lag som är på samma nivå, och se om hon kan ta för sig där också. 

Hur stora talanger skulle du säga att de är? Är det två potentiella SSL-spelare, exempelvis?

– Jag vill inte riktigt använda ordet talang. Men de har absolut grundkvalitéer båda två, som behövs för att man överhuvudtaget ska ha chansen till SSL. De är också i en förening som har en tydlig röd tråd, så förutsättningarna finns. Sedan gäller det att förvalta det också på bästa sätt. För deras ålder, och den klassen de är i, så är de väldigt, väldigt bra enligt mitt tycke. De har förvaltat den kunskap de besitter på ett bra sätt hitintills. 


TV: Förbundskaptenen: "Jag tittar mest på hur motståndarna agerar"

Åsa "Kotten" Karlsson om sitt ledarskap och hennes roll under VM-matcherna.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: