Kalmarsund förlorade mot Dalen

Dalen bröt Kalmarsund segersvit

Efter sex segrar i rad i Superligan SSL herr för Kalmarsund så tog vinstsviten slut hemma mot Dalen. Matchen på onsdagen i KIFAB Arena slutade 4-5 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 0-1) efter straffar.

– Jag tycker vi kommer ut svagt första halvan av matchen och är inte riktigt där varken fysiskt eller mentalt, den delen går till Dalen på poäng. Resten av matchen är vi betydligt bättre och skapar tillräckligt med målchanser för att vinna matchen. Det är väldigt små marginaler och framförallt en riktigt bra keeper i Dalen som står i vägen när det skulle avgöras idag. Skapar vi så många bra målchanser varje gång när matchen ska avgöras så vinner vi 9 av 10, men idag var det den tionde som innebär förlust är känslan hos mig, tyckte Kalmarsunds tränare Victor Gustavsson, efter matchen.

Michel Wöcke stod för Dalens avgörande mål efter bara 00 sekunder i matchen.

Första perioden var jämn. Kalmarsund inledde bäst och tog ledningen genom Max Johansson efter 6.58, men Dalen kvitterade genom Anton Åkerlund i slutet av perioden. Dalen gjorde 1-2 genom Emil Wiklund efter 12.08 i andra perioden.

Kalmarsund kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Kevin Björkström med 04.04 kvar att spela. 3.01 in i tredje perioden nätade Kalmarsunds Anton Nilsson på pass av Albin Hedstål och gav Kalmarsund ledningen.

6.11 in i perioden slog Dalens Anton Åkerlund till ännu en gång framspelad av Johan Larsson och kvitterade för Dalen.

Efter 6.37 nätade Albin Carlsten på pass av Felix Forslund och gav Dalen ledningen.

Efter 10.59 slog Tim Nyander till framspelad av Tobias Lindström och kvitterade för Kalmarsund.

I straffläggningen var det Dalen avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Michel Wöcke för.

Noterbart är att Dalens Anton Åkerlund stod för tre poäng, varav två mål.

För Kalmarsund gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Dalen är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Kalmarsund är Jönköping. Lagen möts lördag 18 december 14.00 i Jönköpings Idrottshus. Dalen tar sig an Thorengruppen hemma söndag 19 december 16.00.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö