Dagens hetaste matcher
Ciya Hajo.
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Matcherna du inte får missa under söndagen

ANNONS

Här är 10 intressanta fighter som spelas idag.

16.00 Warberg (2) - Höllviken (3) Allsvenskan H

Två lag som precis som förväntat slåss i den allsvenska toppen. Warberg ligger före med en poäng, och har dessutom en match till godo. Hallänningarna har inte förlorat efter full tid och är svåra att göra mål på. Man har dessutom en otrolig spets med spelare som Joel Birgersson,  Mattias Kongstad och en stekhet Isak Stöckel. 

Höllviken har dock plusstatistik mot Warberg då man vann samtliga tre matcher när lagen senast spelade i samma serie, 2019/20 i SSL. Även Hällviken har farliga spelare framåt, inte minst den överlägsna poängligaledare Johannes Wilhelmsson, och han bra uppbackning av exempelvis Malmö-nyförvärvet Robin Crantz. 

16.00 KAIS Mora (3) - Falun U (2)

Ett möte som på damsidan rankas som ett av Sveriges största rivalmöten. I Herr1an så representeras Falun av sitt U-lag vilket gör att rivaliteten inte riktigt blir på samma sätt, men räkna med stor derbykaraktär i matchen oavsett. Båda lagen är obesegrade i sina tre senaste matcher och det skiljer bara tre poäng mellan lagen i tabellen. 

Faluns farliga duo Melker Hemmingberg/August Bergqvist är kända i innebandy-Sverige efter U19-VM, men seriens bästa poänggörare återfinns i Mora och heter Emil Hedström. 22-åringen har gjort hela 29 poäng på åtta matcher och visade även att han håller på allsvensk nivå förra säsongen, där han testade på spel i både Gävle och Strängnäs med stor framgång.

16.00 Sundsvall (1) - Bollnäs (4) Herr1an N

Sundsvall är det enda laget i Herr1an som vunnit samtliga matcher efter full tid den här säsongen. Frågan är vilka som ska stoppa laget? I senaste omgången mötte man RIG Umeå på bortaplan, som innan dess också hade vunnit alla matcher. Sundsvall vann matchen med uddamålet (6-5) och har nog i öärlighetens namn redan säkrat kvalplatsen, då man har 12 poängs marginal ner till kvalstrecket med en match mindre spelad. 

Idag ställs man mot ett formstarkt Bollnäs, som förstärkt truppen rejält inför dagens match: Både Ciya Hajo och Jim Johansson kan debutera idag. Två spelare som är alldeles för bra för den här serien och som ger laget en rejäl skjuts i kampen om kvalplatserna.

17.00 Gävle (3) - AIK (5) Allsvenskan H

Att Gävle skulle få ett stort uppsving av Billy Nilssons intåg var nog alla beredda på, men visst är det en liten skräll att man ligger trea i tabellen ändå? Just nu är man inne i en bra period med fem raka segrar, men det ska tilläggas att fyra av dem har kommit mot lag på nedre halvan. 

Nu ställs man inför ett tufft test mot ett AIK som vi kanske hade hoppats på lite mer av. Man är med i kvalstriden i allra högsta grad men har en bit upp till toppduon Salem och Nykvarn, så en vinst idag vore välbehövlig i den kampen. AIK har dock haft ganska så lätt historiskt sett mot dagens motståndare.

19.00 Skälby (1) - Borlänge (4) Herr1an M

Dagens andra toppmöte i Herr1an Mellersta. Då antingen tvåan Falun eller trean Mora kommer tappa poäng idag så blir den här matchen extra viktig. Borlänge har fin form med tre raka segrar men har fem poäng upp till ettan Skälby, som bara tappat två poäng den här säsongen. 

I Skälby finns en av Sveriges största talanger i form av 16-åringen Jonathan Berglund som fullkomligen öser in poäng för tillfället. Vaknar han och resten av nyckelspelarna upp på rätt sida så har man goda vinstchanser, även om Borlänge har ett stort övertaget i inbördes möten – man har vunnit fem av de sex senaste matcherna mellan lagen.

Fem andra intressanta matcher idag

13.00 Tyresö Trollbäcken (5) - Älvsjö (2) Herr1an ÖS – Tyresö har inte vunnit på två matcher och måste börja plocka poäng igen för att haka på i toppstriden, men ställs mot ett tufft motstånd idag.

13.00 Fagerhult Habo (11) - Munka-Ljungby (5) Allsvenskan D Matchen i sig är väl inte jättehet, men här får vi se en av seriens bästa defensiver mot den sämsta offensiven – Munka har släppt in 15 mål och Fagerhult har gjort lika många. Håller Munka nollan för första gången den här säsongen?
 

15.00 Örebro (11) - Surahammar (9) Herr1an M –  Ett riktigt ödesmöte i tabellens bottenskit. Örebro går upp på säker mark och passerar också om Surahammar vid vinst.

16.00 Lockerud Mariestad (7) - Västra Mälardalen (4) Allsvenskan D – Mälardalen ligger fyra i tabellen men har potential att vara ännu bättre. Vinst idag innebär att man är tre poäng bakom serieledande Västerås.

17.00 Hagfors Uddeholm (9) - Fröjered (8) Allsvenskan D – Hagfors har förstärkt truppen med två SSL-spelare, Emma Nordsäter och Felicia Nordh från Karlstad. Speglar det sig i dagens matchresultat?


TV: Gabriel Kohonen bjuder på ytterligare en straffvariant

Tredje raka straffmålet för Upplands Gabriel Kohonen i SDF-SM.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: