IBF Dalen vann mot IBK Luleå
Montage
Matchrapport

Fyra raka segrar för IBF Dalen – efter 7-6 mot IBK Luleå

ANNONS

IBF Dalen och IBK Luleå har två helt olika formkurvor. IBF Dalen vann söndagens möte i Umeå Energi Arena och har därmed fyra raka segrar i division 1 Norrland herr. Bortalaget IBK Luleå däremot har sju raka förluster. Matchen slutade 7-6 (3-0, 2-1, 2-5).

– Vi gör en bra bortamatch och får utdelning, tyvärr var avståndet i sista perioden lite stort för att hämta in. Vi måste ligga närmare resultatmässigt under första och andra, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

IBF Dalens tränare Mattias Hall tyckte till om matchen:

– En match där vi kontrollerade de första 40 minuterna. Sista perioden kommer Luleå ut starkt och får oss lite skärrade och lyckas äta ikapp vår ledning. Vi har dock vuxit som lag och hade det här varit en match i början av säsongen hade vi nog inte kunnat hålla Luleå bakom oss. Nu lyckas vi vinna istället och hänger på i jakten om kvalplats. Fyra raka segrar känns såklart bra och är ett kvitto på att vi är på rätt spår, men vi har fortfarande mycket att förbättra i vårt spel, både med och utan boll.

IBF Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Adam Forsman, Oskar Junttila och Hampus Magnusson. Även i andra perioden var det IBF Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 5-1.

I tredje perioden var det i stället IBK Luleå som hade greppet. Laget vann perioden med 2-5 men IBF Dalen kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Neo Munter gjorde ett mål för IBK Luleå och spelade fram till två mål.

IBF Dalens nya tabellposition är femte plats, medan IBK Luleå är på tionde plats.

IBF Dalen tar sig an Gimonäs Umeå i nästa match borta fredag 26 november 19.00. IBK Luleå möter RIG Umeå hemma lördag 27 november 13.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom

Den här artikeln handlar om: