Gävle GIK vann mot AIK

Formstarkt Gävle GIK tog ännu en seger

Gävle GIK är svårstoppat för tillfället. När laget mötte AIK hemma i Gavlehov Arena på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 8-6 (4-2, 2-2, 2-2) innebär att Gävle GIK nu har sex segrar i följd i Allsvenskan norra herr.

– Vi får ett fantastiskt momentum i början av matchen när vi går fram till 4-0, efter det är det ett ställningskrig resten av matchen. Otroligt kul att alla femmor levererar både mål och tryck. Laget kommer från en svag fjolårssäsong vilket märktes till en början av serien då det såg väldigt bra ut på träning men kunde inte överföras på match. Nu har det blivit naturligt att vinna vilket ger stadga även i svåra matchsituationer och mot slutet av matcherna, kommenterade Gävle GIK:s tränare Jonas Pettersson.

I första perioden var det Gävle GIK som var starkast. Laget vann perioden med 4-2.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Gävle GIK gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 6-4 till 8-4. Målen punkterade matchen.

Carl Andersson och Markus Eriksson reducerade förvisso, men närmare än 8-6 kom inte AIK. Gävle GIK tog därmed en säker seger.

Filip Wiklund gjorde tre mål för AIK. Dessutom att Gävle GIK:s Billy Nilsson gjorde ett mål och totalt tre poäng och Alexander Lind stod för tre poäng, varav ett mål.

För Gävle GIK gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan AIK är på femte plats.

Nästa motstånd för Gävle GIK är Hudik/Björkberg. Lagen möts lördag 18 december 15.00 i Håstaholmen. AIK tar sig an Täby FC hemma fredag 26 november 19.00.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)