Floda förlorade mot Fristad

Underläge i tredje perioden – då vände Fristad och vann

Hemmalaget Floda hade greppet inför tredje perioden och ledde med 6-5 i division 1 västra herr. Men Fristad vände på matchen och vann till slut med 12-8.

Fristads tränare Fredrik Gustavsson:

– Vi tog vid där vi avslutade Alingsås-matchen senast och spelade bra. Att vi låg under efter första perioden kändes konstigt då vi brände många lägen.

Första perioden var jämn. Fristad inledde bäst och tog ledningen genom Mattias Karlsson efter 11.47, men Floda kvitterade genom Daniel Jakobsson. Och Floda hann också ta ledningen, genom Christoffer Wahlman. Andra perioden slutade 4-4 och ställningen efter två perioder var 6-5.

Fristad hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 2-7 och matchen med 12-8.

Noterbart är att Fristads Alexander McVey stod för tre poäng, varav ett mål, Niklas Apelkvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Axel Malmgren hade tre assists och Adam Sjölander gjorde tre mål. Dessutom att Flodas Chriztopher Fåhraeus gjorde tre mål, Tim Larsson gjorde tre mål och Daniel Jakobsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

För Floda gör resultatet att laget nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Fristad är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 27 november. Då möter Floda Stenungsund i Stenungsund Arena 12.00. Fristad tar sig an Kungälv hemma 14.00.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad