#ibsilly-nytt
Christoffer Johanssons gamla lag i vitt och hans nya i svart.
Foto: Marko Grönholm
#ibsilly

Herr1an-lag rustar upp truppen med en fd SSL-spelare

ANNONS

Det råder värvningsfeber i Herr1an Norrland och nu kontrar serieledarna Sundsvall på Bollnäs dubbla sillybomber.

Igår skrev vi om FBC Bollnäs dubbla #ibsilly-bomber i Herr1an då de värvade in två fd SSL-stjärnor i Ciya Hajo och Jim Johansson. Hajo har vunnit fyra SM-guld med Falun och Johansson räddade kvar Thorengruppen i SSL förra säsongen. 

Bollnäs som ligger fyra i Herr1an Norrland värvade för att stärka upp truppen inför ett stundande Allsvenskt kval. Nu kontrar serieledarna Sundsvalls FBC med att också värva en fd SSL-spelare. 

Sundsvall har gjort klart med 26-åriga Christoffer Johansson som har ett SM-brons med Storvreta men som de senaste säsongerna spelat i Allsvenskan med Umeå City och i Herr1an med IBF Dalen. I Dalen öste han in hela 70 poäng på 22 matcher för två säsonger sedan så det är en riktig poängspelare som ansluter. 

 – Sundsvall hörde av sig i början på veckan och förklarade läget, de vill ha mig direkt. Det känns bra och kul att få visa upp vem jag är och vad jag kan, säger Johansson till Sundsvalls Tidningen

Poängmaskinen har dock inte spelat sedans i mars 2020 på grund av skadeproblematik i hälen och i knät. Sundsvalls tränare Stefan Hammarstedt är mer än nöjd med sin värvning.

– Det här har vi försökt med i flera år och nu föll det sig bra. Vi såg möjligheten och löste det med Urban Karlsson och Dalen. Det är en målskytt, en rajtare med lite sting i.

 Som grädde på moset så är Sundsvalls nästa match mot just FBC Bollnäs nu på söndag. Då kommer alla tre nyförvärv vara på planen troligtvis och då är det upp till bevis för båda lagen att sätta sig i respekt inför ett kommande kvalspel. 


Kungälvs nya fruktade radarpar

Se alla målen som Hannes Andersson och Oskar Liedberg gjorde tillsammans senast

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: