Bergs IK vann mot Solfjäderstaden

Bergs IK avgjorde i sista perioden och vann mot Solfjäderstaden

Bergs IK vann hemma mot Solfjäderstaden i division 1 östra Götaland herr med 5-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Bergs IK avgjorde i sista perioden.

– Det var en härlig derbymatch som präglades av kamp, snarare än finlir. Jag är oerhört stolt över hela laget ikväll. Vi vänder matchen helt rättvist efter att ha hamnat i ett jobbigt underläge i tredje perioden. Sett över 60 minuters spel så är resultatet helt rättvist, kommenterade Bergs IK:s assisterande tränare Anton Nydén efter matchen.

Solfjäderstadens tränare Torbjörn Johansson:

– Det var ett klart fall framåt i dag. Vi gör en bra match både defensivt och offensivt, men små detaljer avgör.

Linus Linder blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 15.05 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Solfjäderstaden inledde bäst och tog ledningen genom Simon Svensson efter 13.26, men Bergs IK kvitterade genom Eric Sääf efter 17.03. Bergs IK tog ledningen med 2-1 genom Sebastian Hagberg efter 13.54 i andra perioden.

Solfjäderstaden kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Jacob Larsson med 01.09 kvar att spela. I tredje perioden var det Bergs IK som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 5-4.

Bergs IK stannar därmed på fjärde plats, och Solfjäderstaden på nionde plats, i tabellen.

Fredag 26 november 19.40 spelar Bergs IK hemma mot Linköping FBC. Solfjäderstaden möter Hovslätt hemma i Motala Sporthall söndag 28 november 17.00.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)