Storvreta vann mot Thorengruppen

Storvreta ny serieledare efter 10-6 mot Thorengruppen

Det blev 10-6 (1-1, 6-3, 3-2) hemma för Storvreta mot Thorengruppen i onsdagens match. Därmed är laget serieledare i Superligan SSL herr, en poäng före Kalmarsund, efter nio spelade matcher. Thorengruppen ligger på sjunde plats i tabellen.

Segern var Storvretas fjärde på de senaste fem matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Storvreta inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Andreas Stefansson efter 3.50, men Thorengruppen kvitterade genom Axel Hjälm efter 16.47. I andra perioden var det Storvreta som var starkast. Laget vann perioden med 6-3 och ställningen efter två perioder var 7-4.

Även i tredje perioden var det Storvreta som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 10-6.

Hampus Öhgren gjorde ett mål för Thorengruppen och spelade fram till tre mål. Dessutom att Storvretas Albin Sjögren stod för fyra poäng, varav ett mål och Tobias Gustafsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Storvreta tar sig an Sirius i nästa match hemma onsdag 24 november 18.30. Thorengruppen möter Mullsjö hemma torsdag 25 november 18.30.

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)