Kalmarsund vann mot Växjö

Kalmarsund har sex raka segrar – vann mot Växjö med 7-4

Kalmarsund är i riktigt bra form just nu. På onsdagen kom seger nummer sex i rad, efter 7-4 (2-1, 1-0, 4-3) hemma mot Växjö. Det innebär också att Växjö har fyra raka förluster i Superligan SSL herr.

Kalmarsund var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 11.04 i andra perioden nätade Jan Bürki, framspelad av Filip Langer och ökade ledningen för Kalmarsund. Kalmarsund vann också tredje perioden 4-3 och ställningen efter tre perioder var 7-4.

Noterbart är att Samuel Folkesson/Algman gjorde tre mål för Växjö. Dessutom att Kalmarsunds Kevin Björkström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Filip Langer stod för tre poäng, varav två mål.

Kalmarsunds nya tabellposition är andra plats, medan Växjö är på elfte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 24 november. Då möter Kalmarsund Dalen i KIFAB Arena 18.30. Växjö tar sig an Pixbo Wallenstam borta 19.15.

Matchrapporter: Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)