Djurgården förlorade mot Helsingborg

Dålig start sänkte Djurgården mot Helsingborg

Djurgården tappade tidigt greppet hemma mot Helsingborg i Superligan SSL herr, som redan efter första perioden ledde med 5-1. Djurgården arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 6-7 (1-5, 2-1, 3-1).

Segern var Helsingborgs fjärde på de senaste fem matcherna.

Helsingborg hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.02 genom Jonathan Nilsson, och gick upp till 0-2 innan Djurgården svarade.

Innan perioden var över hade Helsingborg ryckt åt sig ledningen med 1-5. I andra perioden var det i stället Djurgården som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Djurgården hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 men Helsingborg kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Patrik Schantz gjorde två mål för Djurgården och spelade dessutom fram till två mål och Patrik Kareliusson stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Helsingborgs Fredi Petersson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Max Wahlgren gjorde två mål och totalt tre poäng.

För Helsingborg gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Djurgården är på 14:e och sista plats.

Djurgården tar sig an Linköping i nästa match borta onsdag 24 november 19.00. Helsingborg möter Hagunda borta tisdag 23 november 19.00.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)