Karlstad-Åby 7-0
Allsvenskan södra

Highlights: Karlstad-Åby 7-0

ANNONS

Värmlänningarna uppnådde historisk bedrift i krossen mot Åby.

Karlstad hade fram till gårdagens match varit ett ”varannan-match-lag”, där en seger ofta följts upp av ett poängtapp, och vice versa. Mot Åby tog man dock sin andra raka seger, för första gången den här säsongen vann man två efterföljande matcher.

Det brukar vara Anton Vestlund som gör mest poäng för Karlstad, men mot Åby blev han slagen av 20-åringen Marcus Bofeldt som gjorde ett hattrick samtidigt som Vestlund ”bara” gjorde två mål. Bofeldt hämtades in mitt under säsongen på dubbellicens från Skoghall.

Karlstad håller alltså nollan i den här matchen men det hör inte till vanligheterna. Senaste gången värmlänningarna spelade en seriematch utan att släppa mål var den 20 januari – 2006! Då besegrades IBK Lidköping med 10-0.

Gårdagens resultat innebär att Karlstad ligger femma i tabellen. Man har tre poäng upp till Malmö som innehar den sista kvalplatsen, men har också en match till godo. Karlstad passerar skåningarna om man vinner den släpande matchen med minst tre mål.

Åby går något tungt för tillfället. Man har fått med sig några fina resultat den här säsongen men ligger nu på en niondeplats, och har släppt in 23 mål på de tre senaste matcherna. 

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: