#ibsilly
Esther Jeyabalasingam.
Foto: Peter Lindblad
Allsvenskan norra/östra

Allsvenskt lag plockar in landslagsrutinerad spelare från SSL

ANNONS

Malmös nyförvärv lämnar efter bara sju matcher.

Malmö har värvat utanför Sveriges gränser framgång med stor framgång de senaste säsongerna. I somras plockade man också in ytterligare ett utländskt nyförvärv, den här gången schweiziskan Esther Jeyabalasingam som hade meriter från spel i seniorlandslaget

– Vi har haft en dialog och följt ”Jeya” sedan i slutet av förra året och det ska bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling hos oss. Spelmässigt är det en tvåvägsspelande med hög arbetskapacitet som jag ser ska passa väl in i vårt spelsätt, sa huvudtränaren Mikael Jeppsson när Jeyabalasingam presenterades.

Det skulle dock bara bli sju matcher i SSL för schweiziskan, för nu står det klart att hon lämnar Malmö för spel i Allsvenskan och IBK Dalen. 

– Vi får in en allround spelare som jobbar väldigt hårt och är ett hot offensivt som kommer att kunna spela på de flesta positionerna i laget, säger tränaren Caroline Stattin i ett pressmeddelande. 

Jeyabalasingam fanns också med i bruttotruppen till VM men kom inte med i den slutgiltiga.

– Esther är en spelare med bra fysik och tar ansvar både defensivt och offensivt. Hon blir ständigt ett hot framåt med sitt skott som hon gärna avlossar. Esther är alltid beredd på nästa situation och därför ofta först in i situationerna, fortsätter Stattin.

Jeyabalasingam lämnar Malmö permanent och vid sidan av planen så studerar hon via distans.

– Dalen verkar vara en väldigt proffsig och organiserad klubb, vilket jag uppskattar väldigt mycket. Jag är glad att vara en del av laget och jag tror att potentialen att gå upp till SSL finns där, säger hon och fortsätter:

– Det känns jättebra att vara här, men jag tror att jag behöver köpa nya vinterkläder (skratt).

Dalen ligger tvåa i Allsvenskan Norra. en poäng efter RIG Umeå.


Highlights: Malmö-Nacka 7-1

Se alla målen mellan Malmö och Nacka

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: