Warberg-Thorengruppen 1-10
Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Thorengruppen fortsätter krossa allt motstånd

ANNONS

Det verkar inte vara något som kan stoppa svenska mästarna Thorengruppen den här säsongen, kommer de göra rent hus?

Thorengruppen fortsätter krossa allt motstånd i damernas SSL den här säsongen. Gårdagens 10-1-vinst över Warberg var lagets nionde raka trepoängare den här säsongen och inte nog med det, åtta av matcherna har man vunnit med tvåsiffrigt. Det är bara Nacka som hållit ner siffrorna till en 2-5 förlust. Gårdagens match var inte från omgång nio som spelas i helgen utan det var en bakflyttad match från omgång 15.  

Lite av Thorengruppens storhet denna säsong avslöjas när motståndarna som är ett slutspelslag just nu tycker att de gör en bra insats trots en storförlust.

– Vi står upp väldigt bra i stora delar av matchen och tycker faktiskt siffrorna är något i överkant. Vi är ödmjuka inför att vi möter världens bästa lag och vi kan inte klandra tjejerna för deras sätt att hela tiden försöka göra sitt bästa, kommenterade Warbergs tränare Kent Göransson till Innebandymagazinet efter matchen. 

 I Thorengruppen gjorde förvisso alla femmor mål men det var andrafemman med Emelie Wibron i spetsen som gjorde det mesta framåt igår. Femman låg bakom sju av målen där Wibron gjorde fyra mål och tre assist. 

– En gedigen laginsats från vår sida där Warberg krigar och gör det svårt för oss i första halvan av matchen. Andra halvan av matchen blir Warberg lite trötta och vi kan springa ifrån målmässigt. Riktigt skoj att alla tre femmorna levererar offensivt, summerade Thorentränaren Daniel Jernberg matchen.

Efter gårdagens uppvisning så tog Emelie Wibron ett stort skutt i poängligan upp till en andraplats, och placerade sig mellan systrarna Kauppi, på totalt 29 poäng. På fjärde plats i poängligan ligger också en Thorenspelare i Sofia Joelsson. Emelie Wibron har nu nått en ny milstolpe i karriären då hon totalt gjort 509 poäng i grundserien i SSL. 500 poäng är det bara sju spelare till som gjort. 

 


Highlights: Warberg-Thorengruppen 1-10

Se alla målen från gårdagens match

   

Den här artikeln handlar om: