Alunda förlorade mot Storvreta

Storvreta gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Alunda

Hemmalaget Alunda var fortfarande med i matchen mot Storvreta inför tredje perioden. Men där fick Storvreta rejäl utdelning. Till slut blev det hela 1-6 (1-2, 0-1, 0-3) i matchen i Allsvenskan östra dam.

Segern var Storvretas fjärde på de senaste fem matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Storvreta startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 03.36 slog Evelina Sparf till på pass av Johanna Kauppinen.

Alunda kvitterade till 1-1 efter 10.08, genom Ebba Olsson.

Storvreta tog ledningen på nytt efter 16.34, genom Maja Bergbom framspelad av Johanna Kauppinen.

Efter 3.47 i andra perioden nätade Frida Bäfve, på pass av Anna Gertz och ökade ledningen för Storvreta. Storvreta fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Ella Johansson, Frida Bäfve och Maja Bergbom.

Noterbart är att Maja Bergbom gjorde två mål för Storvreta och spelade fram till ett mål.

För Alunda gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Storvreta är på tredje plats.

I nästa omgång har Alunda Tyresö Trollbäcken borta i Tyresöhallen, söndag 21 november 16.00. Storvreta spelar hemma mot Sirius söndag 12 december 16.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda