Jönköping förlorade mot Malmö FBC

Målfest när Malmö FBC besegrade Jönköping i Jönköpings Idrottshus

Malmö FBC hade inga problem med Jönköping i Superligan SSL dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-3 (3-0, 3-3, 3-0).

– Vi möter ett bra Malmö. Första perioden är vi lite försiktiga och ängsliga. Andra perioden är riktigt bra men när vi skapar som mest gör Malmö 2-4. Tredje perioden blir som den blir med tanke på vad för resultat vi har i ryggen från de två första perioderna, kommenterade Jönköpings tränare Daniel Stenmarker.

Malmö FBC dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Maja Ekström, Ellen Rasmussen och Hanna Simonsson. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Malmö FBC fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-3. Målen i sista perioden gjordes av Hanna Simonsson, Ebba Flydalen och Maja Ekström.

Malmö FBC:s Ebba Flydalen stod för fem poäng, varav två mål, Ellen Rasmussen gjorde ett mål och spelade fram till tre mål och Maja Ekström gjorde tre mål.

Det här betyder att Malmö FBC ligger på sjätte plats i tabellen, och Jönköping är på 14:e och sista plats.

Söndag 12 december möter Jönköping Nacka Wallenstam borta 15.00 och Malmö FBC möter Warberg hemma 13.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK