Nykvarn förlorade mot Lockerud/Mariestad

Lockerud/Mariestad vann med 3-2 borta mot Nykvarn

Det blev en uddamålsseger för Lockerud/Mariestad i matchen mot Nykvarn i Allsvenskan västra dam på lördagen. Laget vann med 3-2 (1-0, 2-0, 0-2) borta i Furuborghallen.

Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson om matchen:

– Vår prestation i de två första perioderna är riktigt bra, vi vinner skotten med 20-7 och borde ha en större ledning inför sista perioden. Trots fler chanser lyckas vi inte göra något mer mål och Nykvarn får en biljett in i matchen. Starkt att vi håller ihop det i slutet och vi vinner till sista helt rättvist.

Segern var Lockerud/Mariestads fjärde på de senaste fem matcherna.

Lockerud/Mariestad tog ledningen efter 18.14, genom Ellen Lundin. I andra perioden var Lockerud/Mariestad starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Alice Uutela och Alva Svensson. Nicole Alm och Ida Wahlgren reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 2-3 kom inte Nykvarn.

Lockerud/Mariestad ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Nykvarn är på elfte plats.

Söndag 12 december 15.00 spelar Nykvarn hemma mot Linköping IBK. Lockerud/Mariestad möter Västra Mälardalen hemma i ICA-kvantum hallen söndag 21 november 16.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger