Lillån vann mot Lagan

Lagan föll efter dålig start mot Lillån

Lillån tog greppet om hemmamatchen mot Lagan i Allsvenskan södra herr i första perioden, och ledde med 5-0 i paus. Trots en uppryckning av Lagan vann Lillån matchen med 11-8 (5-0, 4-3, 2-5).

Det innebär sjätte matchen i rad utan förlust för Lillån.

Lillån dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Filip Gillberg, två mål av Martin Rönnklint och ett mål av Aron Ohlsson. Lillån dominerade även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.22 genom Martin Rönnklint, och gick upp till 8-0 innan Lagan kom tillbaka och reducerade till 8-3.

Innan perioden var över hade Lillån ryckt åt sig ledningen med 9-3. Lillån startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 9-3 till 10-3. Lagan fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Lillån som avgjorde. Laget gjorde 11-4 med sex minuter kvar att spela genom Per Holmblad på pass av Carl Harryson. Lagan hann få in fyra mål i slutet och slutresultatet blev 11-8.

Martin Rönnklint gjorde tre mål för Lillån och spelade dessutom fram till ett mål, Aron Ohlsson gjorde tre mål och Filip Gillberg gjorde tre mål. Dessutom att Lagans Tim Brithén gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och William Nilsson stod för tre poäng, varav två mål.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Lagan är på sjunde plats.

Fredag 19 november 19.30 spelar Lillån borta mot Karlstad. Lagan möter Örebro Innebandy borta i Idrottshuset lördag 20 november 14.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK