Sirius förlorade mot Alunda

Tre poäng till Alunda efter avgörande i slutperioden mot Sirius

Alunda vann borta mot Sirius i Allsvenskan östra dam med 5-3 (0-1, 2-1, 3-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Alunda avgjorde.

Alundas tränare Daniel Eriksson:

– Det var en skön seger. En jämn match i två perioder sedan tycker jag att vi är starkare i tredje. Vi går ner oss lite i vissa perioder i matchen och då får Sirius lite momentum, annars så tycker jag att vi är det bättre laget.

Sirius tog ledningen efter 8.14, genom Maja Olsson. Efter 18 sekunder i andra perioden slog Paulin Andersson till, på pass av Elin Höglund och kvitterade för Alunda.

Sirius Samantha Stuxgren gjorde 2-1 efter 5.39 framspelad av Malva Götz.

Efter 18.32 nätade Elin Höglund, på pass av Frida Wennberg och kvitterade för Alunda.

Alunda dominerade i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.52 genom Anna Mattsson, och gick upp till 2-4 innan Sirius svarade.

Innan matchen var över hade Alunda gjort 3-5.

För Alunda gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Sirius är på elfte plats.

I nästa omgång har Sirius KAIS Mora UIF borta i Idre Fjäll Arena, söndag 14 november 15.00. Alunda spelar hemma mot Storvreta lördag 13 november 16.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC