Storvreta förlorade mot Åkersberga IBF

Åkersberga IBF ryckte i sista perioden och vann mot Storvreta

Åkersberga IBF vann borta mot Storvreta i Allsvenskan östra dam med 5-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Åkersberga IBF avgjorde i sista perioden.

Resultatet betyder att fjärdeplacerade Åkersberga IBF tog fjärde segern i följd, och att Storvreta samtidigt förlorade efter tre segrar i rad.

Första perioden var jämn. Storvreta inledde bäst och tog ledningen genom Johanna Kauppinen efter 8.39, men Åkersberga IBF kvitterade genom Hanna Nordstrand. Och Åkersberga IBF hann också ta ledningen, genom samme Hanna Nordstrand. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 17.20 i andra perioden nätade Amanda Skyltbäck, och kvitterade för Storvreta. Åkersberga IBF dominerade tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Mikaela Jönsson, Hanna Nordstrand och Isabel Balzano och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 38 sekunder kvar att spela.

Hanna Nordstrand gjorde tre mål för Åkersberga IBF.

Storvretas nya tabellposition är tredje plats.

Lördag 13 november spelar Storvreta borta mot Alunda 16.00 och Åkersberga IBF mot IBF Borlänge hemma 15.00 i Åkersberga Sporthall.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken