#ibsilly-nytt
Foto: AC.Kårhag
#ibsilly

Svensk mästarinna gjorde comeback i helgen

ANNONS

När FBC Partille spelade toppmatch i Dam1an i helgen så dök det upp en nya spelare med tunga meriter från spel på högre nivåer.

30-åriga Linnie Ahlberg har spelat ett tiotal säsonger i SSL och Allsvenskan och hon har bland annat ett SM-guld med Pixbo Wallenstam på meritlistan. Forwarden spelade inget förra säsongen på grund av graviditet men säsongen innan dess gjorde hon 24 poäng i Allsvenskan för IBK Göteborg. 

I helgens toppmöte i Dam1an mellan IK Zenith och FBC Partille så dök den fd svenska mästaren upp på planen igen iklädd Partilletröjan för första gången. Lite av ett prestigemöte för Ahlberg direkt då hon mötte en fd lagkamrat som hon tog SM-guld tillsammans med i Frida Ahlstrand, som är ny för Zenith för säsongen. Den interna kampen slutade 1-1 mellan Ahlberg och Ahlstrand men matchen den vann Partille med 5-2 och Partille har tagit full pott efter fem omgångar. 

– Känslan efter är helt klart bra. Det är alltid jävligt skönt med vinst och för min egen del är det väldigt roligt att vara igång igen. Det blev inte jättemycket finlir idag men en laginsats som var bra rakt igenom tycker jag. Vi hade läge att göra några mer mål framåt men deras målvakt är väldigt duktig så 5-2 blev slutresultatet och vi fick med oss 3 viktiga poäng, sa Ahlberg till Partilles hemsida efter matchen och fortsatte beskriva sig själv för sin nya hemmapublik:

Jag är en tjej med stark vilja och gott hjärta. Jag är väldigt familjär och jag älskar att spendera tid hemma hos mina föräldrar i Småland och hos min tvillingsyster och hennes två barn i Malmö. Jag är "nybliven" mamma till en liten pojke på 9-månader, vilket är helt fantastiskt. Både på- och utanför planen har jag mycket energi. Jag tycker inte om att sitta still och på planen gillar jag att spela när det är ett högt tempo, bollen rullar snabbt och det är fart under fötterna. Jag ger alltid 100% på planen och försöker alltid sätta mina medspelare i så bra lägen som möjligt.

Tränare Sebastian Idehed om värvningen:

– Fantastiskt nyförvärv! Redan från första samtalet kände man att Linnie skulle bidra med positiva saker till laget, och det visade hon direkt på träningarna hon körde med oss. Det känns mycket bra att fått in ett rutinerat namn som spelat flertalet år i högre serier men som också klockrent kommit in och visat sig vilja spela samma typ av spel som vi förespråkar. 1 poäng i första matchen mot duktiga Zenith visar på att många fler säkert kommer komma framöver!

 


TV: Rekordet! Alla 69 mål i vinsten med 69-0 (snabbspolning)

Finspång IBK vann mot IBK Succé i Herr2an och slog svenskt rekord i största vinst och målrikaste match i seriespel.

Den här artikeln handlar om: