Foto: Per Wiklund
Landet runt

Söndagens tio hetaste matcher

ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson har plockat ut russinen från söndagskakan.

Promotion: Se söndagens SSL-matcher på SportExpressen Play

11.00 IBF Borlänge - IBF Västerås (H1 M)

Toppen i den Mellersta serien är både jämn och bred då det är en klunga på fyra lag runt kvalstrecket som ligger inom tre poängs marginal. Två av dem är just Borlänge som ligger sexa på 11 poäng och Västerås som ligger fyra på 13 poäng. Så väldigt viktiga poäng som står på spel här där Borlänge kan klättra upp på topp fyra vid vinst samtidigt som Västerås kan halka ner från topp fyra vid förlust. 

12.30 Endre IF - IBF Falun (SSL D)

Nu är det verkligen upp till bevis för upphypade Falun att bekänna färg. Man har underpresterat så här långt och då har man inte mött några topplag än. De kommer istället på rad nu då Endre, Pixbo, Thorengruppen och Karlstad väntar. Det blir något för nya tränaren Eric Björk att bita i. Man måste nog spela in fyra fem poäng minst för att slippa en riktigt nervös andra halva av säsongen. Trots att Endre ligger trea i serien får denna match ändå ses som en av de lättaste de kommande omgångarna.  

 

13.30 Team Thorengruppen Ungdom - Timrå IBC (H1 N)

Kollektiv bestraffning har man hört många gånger men det är inte så ofta som man hör om kollektiv belöning. Men det verkar vara något som man fått uppe i Umeå med tanke på att Thorengruppens herrar och damer går som tåget i SSL och en spelare från båda lagen leder respektive poängliga. Umelagets andra lag har också inlett starkt i Herr1an där man just nu ligger precis under kvalstrecket. Man ligger femma på 12 poäng och lika många poäng har fyran och trean i tabellen. Sedan är det hela fyra lag bakom som har nio poäng så det är upplagt för ett riktigt getingbo. Idag möter man just ett av de lagen med nio poäng när Timrå kommer på besök. Där har Thorengruppen chansen att hänga av ett lag i kvalkampen samtidigt som Timrå har chansen att hänga på i toppen vid vinst.  

17.00 Sundsvalls IBF - IBK Dalen (ALL D)

Tre lag ser ut om att få göra upp om de två kvalplatserna i den norra serien och där är Dalen de största favoriterna. Det forna SSL-laget har bara tappat tre poäng så här långt och har ett litet glapp ner till Örnsköldsvik och Sundsvall. Idag möter man Sundsvall som just nu ligger sex poäng bakom och tar man en trea där så vågar jag nästa säga att kvalplatsen är klar för Dalen. Sundsvall är piskade att vinna då Ö-vik har tre poäng mer just nu och det kommer troligtvis bli en tuff kamp mellan dem om den sista kvalplatsen. Då skulle det såklart sitta väldigt gott med en trea här för Sundsvall.  

18.00 IBK Dalen - IBF Falun (SSL H)

Ett riktigt tungviktsmöte mellan två topp 10-klubbar i maratontabellen i herrarnas SSL. Dalen jagar fortfarande sitt första SM-guld medan Falun tagit sex stycken. Trots den stora skillnaden på titlar så är det inte någon större skillnad när man ser till inbördes möten genom åren för där leder Falun med 25-21. Förra säsongen vann Dalen båda mötena och man slog ut Falun ur Svenska Cupen för några veckor sedan. Just nu parkerar de på plats tre och fyra i tabellen där det bara skiljer en poäng till Dalens favör. Så räkna med att det kommer smälla rejält på planen och att målklockan kommer ringa stup i kvarten.  

 

Några andra intressanta matcher:

13.00 Malmö-Nacka (SSL D)

En riktig rysare i mittens rike där viktiga poäng står på spel

13.00 Tyresö Trollbäcken-Bele Barkarby (All D)

Bara ett av lagen kan haka på toppen efter dagens match

16.00 Onyx-Nykvarn (All H)

Kan verkligen allt hända i ett derby eller kör Nykvarn över sörmlandskollegan?

16.00 Malmö-Åstorp/Kvidinge (All H)

Här är det uppdukat för en skräll enlige Innebandymagazinets tippare.

17.00 Mullsjö-Linköping (SSL H)

Ska Mullsjö behålla serieledningen eller ska Linköping knapra igen?


Är skyttekungens tionde mål inne eller inte?

Se det omdiskutabla målet i Herr1an

 

 

 

Du kanske även vill läsa:
Vinst för formstarkt Nacka ger över tre gånger pengarna
Vinst för formstarkt Nacka ger över tre gånger pengarna
Den här artikeln handlar om: