KAIS Mora förlorade mot Storvreta

Målfest när Storvreta krossade KAIS Mora UIF i Idre Fjäll Arena

Storvreta hade inga problem med KAIS Mora UIF i Allsvenskan östra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 12-4 (4-0, 6-1, 2-3).

Segern var Storvretas sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Storvreta dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Ella Johansson, Evelina Sparf, Jenny Larsson och Maja Bergbom. Det var bara början för Storvreta. Storvreta dominerade i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.03 genom Johanna Kauppinen, och gick upp till 0-6 innan KAIS Mora UIF svarade.

Innan perioden var över hade Storvreta ryckt åt sig ledningen med 1-10. KAIS Mora UIF dominerade spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 men Storvreta kunde hålla undan och vinna matchen med 12-4.

Noterbart är att Matilda Andersson gjorde ett mål för Storvreta och totalt tre poäng, Evelina Sparf stod för tre poäng, varav ett mål, Anna Skyltbäck gjorde tre mål och Hanna Salomonsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att KAIS Mora UIF ligger på nionde plats i tabellen, och Storvreta är på andra plats.

KAIS Mora UIF tar sig an IBF Borlänge i nästa match borta tisdag 9 november 20.00. Storvreta möter Åkersberga IBF hemma onsdag 10 november 19.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken