Foto: Roland Osbeck och Magnus C Lydahl
Landet runt

Lördagens tio hetaste matcher

ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson har plockat ut russinen från lördagskakan.

Nedan presenterar vi de tio hetaste seriematcherna. Men först och främst: Missa inte Svenska Cupen-finalerna i Gävle! 12.00 startar damfinalen mellan Thorengruppen och Pixbo Wallenstam, en repris på vårens SM-final. 15.00 spelas herrfinalen mellan Växjö och Pixbo Wallenstam. Matcherna sänds på Aftonbladet TV.

13.00 Värmdö IF - Tyresö Trollbäcken IBK (H1 ÖS)

Det är riktigt jämnt runt kvalstrecket i serien där två lag under strecket vill komma ikapp Värmdö och Tyresö. Så det är inte bara poäng i toppkampen som står på spel utan det gäller även att slåss för sin överlevnad i racet om en kvalplats. Vinnaren här kommer göra ett ryck från den jagande duon medan förloraren kommer få känna flåset i nacken. Skulle det sluta lika blir båda lagen den stora förloraren. 

14.00 Lillån IBK - IBF Örebro (All H)

Ett klassiskt Örebroderby där det inte bara står tre poäng på spel utan även titeln bäst i Örebro. IBF har varit storebror de senaste åren men Lillån har ätit ikapp det försprånget mer och mer och med tanke på tabellplaceringen just nu där båda lagen har sex poäng får man väl anse dem som tvillingar istället för lille- och storebror. Räkna med massor av folk i Idrottshuset där det nog kommer skrikas en hel del åt båda lagen. Kan tänka mig att detta är det mest prestigefulla derbyt i alla allsvenskor och bara en sådan sak att de ligger på varsin sida av nedflyttningsstrecket på samma poäng gör detta till ett derby utöver det vanliga. 

14.00 Hovslätt IK - Växjö IBK (All D)

Väldigt viktiga poäng på spel när mitten möter botten fast det bara skiljer två poäng mellan Växjö som ligger näst sist och Hovslätt som ligger sjua och på en kvalplats för att hålla sig kvar. Växjö gick in i säsongen med rak rygg där de slog sig för bröstet att de ledde serien förra säsongen när den stängdes ner och att de siktade mot SSL denna. Men efter en tung inledning på serien så är de betydligt närmare att åka ur allsvenskan än att få kvala upp till SSL. Så denna match blir ett vägskäl för Växjö, för ska de hänga med i toppen så MÅSTE de vinna idag annars kommer det bli en väldigt nervös andra halva på säsongen.

17.00 Hovslätts IK - Berg IK (H1 ÖG) 

En tidig seriefinal mellan ettan och tvåan i serien där båda lagen såklart vill sätta sig i respekt inför den andre. Räknar med att det kommer bli en väldigt jämn match med många mål då båda lagen har spelare som kan ösa in poäng. Framförallt har Hovslätt det då de gjort överlägset mest mål så här långt. Faktum är att Hovslätt har hela 10 spelare på topp 50 i poängligan medan Berg bara har fyra. Kan den detaljen bli den avgörande faktorn här eller kan Bergs fantastiska Sebastian Hagberg ensam göra lika många poäng som fyra fem Hovslätt-spelare?

17.30 FBI Tullinge - Salem (All H) 

Tabellfyran Tullinge tar emot tabelltvåan Salem i ett hett stockholmsderby där viktiga poäng i kvalstriden står på spel. Salem har bara förlorat en poäng så här långt och är alltså obesegrade så det vore bra för Tullinge att ta tre poäng så att inte Salem springer iväg för mycket. Just nu skiljer det fyra poäng mellan lagen så en hemmaseger hade spetsat till toppkampen rejält. Statistiken talar dock för en bortaseger då Salem leder den inbördes statistiken med 6-3 i matcher. 

Några andra intressanta matcher:

13.00 Surahammars IBF-Kumla IBK (H1 M)

Jumbomöte mellan de två sämsta lagen inledningsvis som ligger ensamma i botten på fem poäng.

14.30 FBC Katrineholm-Linköping IBK (All D)

Ska Katrineholms succéstart fortsätta eller ska Linköping vinna och gå förbi i tabellen? 

15.00 Åkersberga-Alunda (ALL D) 

Båda lagen ligger vid varsitt streck. Kan Alunda lämna negativt kval eller kan Åkersberga gå upp på kvalplats?

15.00 IBK Lockerud  Mariestad-Skoghalls IBK (H1 V) 

Lagen ligger på varsin sida av kvalstrecket, vem kommer ligga topp fyra efter denna match?

17.00 Visby-Strängnäs (ALL H) 

Kan Visby spräcka sin svit på fyra raka förluster? 


Är skyttekungens tionde mål inne eller inte?

Se det omdiskutabla målet i Herr1an

 

    

  

 

Du kanske även vill läsa:
Vinst för formstarkt Nacka ger över tre gånger pengarna
Vinst för formstarkt Nacka ger över tre gånger pengarna
Den här artikeln handlar om: