Katrineholm vann mot Linköping IBK

Katrineholm vände underläge och vann

Katrineholm låg under inför sista perioden i hemmamatchen i Allsvenskan västra dam mot Linköping IBK. Men laget vände underläget, och vann, med 3-2 (1-0, 0-2, 2-0) i lördagens match i Duveholmshallen.

Linköping IBK:s tränare Jacob Höglund tyckte till om matchen:

– Vi gör en bra match, vi luckrar upp Katrineholms bussen och gör två mål. Kontrollerar matchen men tyvärr så har vi inte rutinen att stänga matchen. Men tar nya tag och fokuserar på nästa match.

Angelica Högberg blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 18.14 in i tredje perioden.

Katrineholm tog ledningen efter 9.04, genom Linda Englund. Efter 6.26 i andra perioden nätade Caroline Hansen, framspelad av Johanna Zetterholm och kvitterade för Linköping IBK.

Efter 6.41 kom 1-2 genom ett snöpligt självmål.

16.38 in i tredje perioden slog Katrineholms Linda Englund till ännu en gång på pass av Isabella Nyström och kvitterade för Katrineholm.

Laget tog ledningen med 01.46 kvar att spela genom Angelica Högberg. 3-2-målet blev matchens sista.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Linköping IBK är på nionde plats.

Nästa motstånd för Katrineholm är Nykvarn. Lagen möts torsdag 11 november 19.30 i Duveholmshallen. Linköping IBK tar sig an IBF Linköping hemma onsdag 10 november 19.30.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS