Giganternas kamp
Superligan

Highlights: Falun-Storvreta 5-4 eft.förl

Falun segrare i rond ett av Giganternas Kamp.

Matchen inleddes med att lagen hade varsin period. Falun inledde klart starkast samtidigt som Storvreta tog över i andra, medan tredje blev mer jämn.

Ställningen inför tredje var 4-3 och det skulle dröja 17 minuter och 7 sekunder innan slutperiodens första och enda mål kom – detta signerat Andreas Stefansson, som gjorde sitt andra för kvällen. Hans första mål var dock det snyggaste, när han jonglerar (!) in bollen bakom Johan Rehn.

Det vimlade med landslagsspelare på planen men det blev en något otippad matchhjälte: Faluns back Magnus Jansson avgjorde matchen 43 sekunder in i sudden. Lite anmärkningsvärt är att lagkamraten Linus Holmgren valde ut just Jansson som matchvinnare under ett reportage (gjort av Dalarnes-Tidningar) som visades i periodpausen.

På tal om periodpauser – när Thomas Brottman intervjuades efter första så avslöjade han att Casper Backby kommer tas ut i VM-truppen. Det blir centerns första senior-VM och du kan läsa hans tankar om beskedet här.

Det utspelade sig mycket tråkiga scener med några minuter kvar av matchen, när Albin Sjögren halkade och fick sedan kliva av matchen med ett lindat knä. Sjögren såg bedrövad ut och tröstades av flera Falun-spelare. Nu håller vi tummarna att det inte är någon allvarlig skada. Se situationen och läs Sjögrens ord om situationen här.

2174 var på plats i Guide Arena för att se dagens kamp. Det var den högsta publiksiffran i SSL sedan restriktionerna släpptes – det tidigare publikrekordet kom i förra omgången när 1522 åskådare såg Storvreta-Jönköping.

Förlusten var Storvretas tredje för den här säsongen – förra säsongen förlorade man två totalt. Precis som ifjol har man förlorat mot både Mullsjö och Dalen, och idag blev alltså Falun det tredje laget som besegrade Storvreta.

Vinsten var Faluns fjärde för säsongen och den första i sudden death. I skrivande stund (18.17) ligger man femma i tabellen.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Storvreta tog ny seger mot JIK IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö