Svenska Superligan

Fyra spelare skrev in sig i SSL:s rekordböcker i helgen

ANNONS

Kan du lista ut vem det var som nådde 400 gjorda poäng efter en assist i söndags?

I helgen var det flera spelare som skrev in sig i historieböckerna, som det så fint heter när man når en ny milstolpe i karriären. Närmare bestämt fyra herrspelare nådde en ny milstolpe och på damsidan är två spelare otroligt nära en milstolpe men de får vänta till kommande helg att hyllas. I klippet ovan kan du se två av milstolparna sättas.  

 

Alexander Galante Carlström, Falun 

Falustjärnan är väl den enda som egentligen inte nådde en regelrätt milstolpe i helgen men det är en så pass unik siffra så han får vara med ändå. För när Galante Carlström prickade in 4-3 målet mot Storvreta gjorde han sitt 555:e mål i grundserien i SSL. En målskörd som gör honom väldigt unik då han leder målligan överlägset genom tiderna då det nästan är 200 mål ner till tvåan på listan, Hannes Öhman som gjort 388 mål. Galante börjar även närma sig 1000 gjorda poäng totalt i SSL med slutspel inräknat. Just nu parkera han på 977 poäng (689+288).

 

Robin Nilsberth, Falun

Backgiganten spelade fram till Storvretas första mål igår och det var Nilsberths 400:e poäng i SSL. En poängskörd som gör backen till den 30:e bästa poänggöraren genom tiderna. Passar även på att nämna att lagkamraten Albin Sjögren nådde samma milstolpe förra helgen och står noterad för 403 poäng och en 27:e plats genom tiderna. 

Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam 

Pixbo var nära att sätta ett SSL-rekord igår när de gjorde tre mål på 37 sekunder men de var tio sekunder för långsamma för att skriva in sig i rekordboken. Men det gjorde herr Fritzell som gjorde ett av de tre målen, laget missade rekordet med Fritzells mål var hans 300:e poäng i SSL. Det blev också ett assist senare i matchen och 301 poäng räcker till en 61:a plats på listan över mest poäng genom tiderna.

Simon Palmén, Linköping

Linköpingsanfallaren spelade fram till lagets 4-3 mål igår och det blev en historisk passning då det var hans 200:e assist i Superligan. Något som bara 29 spelare mäktat med tidigare i SSL-historien. 

På damsidan sattes det inga milstolpar den gångna helgen men nästa helg kommer nog två spelare skriva in sig i historieböckerna då Karlstads Linnéa Wallgren har gjort 198 poäng vilket placerar henne på plats 67 genom tiderna. Thorenstjärnan Emelie Wibron passade på att bli första spelare genom tiderna att göra 100 mål i landslaget för två helger sedan och nästa helg är det nog dags för en ny milstolpe i karriären då hon står noterad för 499 poäng. 500 poäng är det bara 7 damspelare som gjort genom tiderna. 

 

Foto socialt: Per Wiklund

 

 

 

Den här artikeln handlar om: