Allsvenskan östra

Drömvärvningen gjorde hattrick i debuten

ANNONS

Snacka om Hansson-effekten när Borlänge tog sina tre första poäng i östra Allsvenskan.

I fredags presenterade den allsvenska jumbon IBF Borlänge en riktig drömvärvning av den före detta SSL-stjärnan och SM-guldmedaljören Ingela Hansson. 30-åringen har 10 SSL-säsonger på CV:et bland annat. Sportgruppens Dan Milestad sa så här om värvningen till Innebandymagazinet då:

– Hon kommer betyda väldigt mycket för laget. Hon är en poängspelare av högsta klass. Hon blir en vitamininjektion i truppen. Hennes erfarenheter kommer lyfta vår unga trupp.

Ett uttalande som blev mitt i prick då Hansson debuterade i helgen för sitt Borlänge och visst blev hon den injektionen som dalalaget hade hoppats på. Vid ställningen 3-3 klev Hansson fram i den tredje perioden och gjorde ett hattrick. Första gav hon Borlänge ledningen med 4-3, sedan gjorde hon även 5-4 och 6-4 som blev slutresultatet. Ett hattrick av Hansson och lagets första poäng för säsongen talar väl sitt tydliga språk att vi fick se just en Hansson-effekt i helgen. Varför det dröjde så länge innan hon klev in i handlingarna förklarade hon för Dalarnes Tidningar efter matchen.

Jag blev utmarkerad och föreslog att jag skulle göra skitjobbet framför målet och fick resultat på slutet. En riktigt skön seger, säger Ingela, som fick blodad tand för innebandy efter comebacken, till tidningen och fortsätter:

– Ja, med lite fler än bara två träningar i benen så försvinner nog pingislungan.

I klippet nedan kan ni se alla målen från matchen:


Highlights: Borlänge-Huddinge 6-4

Se alla målen

  

  

 

Den här artikeln handlar om: