dagens hetaste matcher
Idag är det äntligen dags för Giganternas Kamp!
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Söndagens hetaste matcher: "De som förlorar idag kommer få det jobbigt"

ANNONS

Här är 10 matcher du inte får missa under söndagen.

14.00 Storvreta-Tyresö Trollbäcken (Allsvenskan dam)

Stora seriefavoriterna Storvreta har fått se sig bli nedflyttade från kvalplatserna. Det kanske låter alarmerande med tanke på det lag Storvreta har, men enda orsaken till tredjeplatsen är förlusten mot serieledarna Telge. Där blev man visserligen utklassade men har i övrigt presterat bra hittills. På andra sidan planen står idag ett Tyresö Trollbäcken som vid vinst mot Storvreta går upp på samma antalet poäng, då de har en match mindre spelad.

16.00 Falun-Storvreta (SSL herr)

Det här är inte bara dagens hetaste match utan säsongens hetaste hittills. Det ska dock tilläggas att matchtemperaturen kanske inte är lika hög som vanligt. Båda lagen har för ovanlighetens skull haft en något trög säsongstart sett till förutsättningarna. Storvreta ligger fyra och Falun femma inför Giganternas Kamp, båda på samma poäng. Det laget som förlorar idag kommer få det jobbigt!

16.00 Åstorp/Kvidinge-Lillån (Allsvenskan herr)

Det är inte bara toppmatcher som kan få epitetet ”het” – även ångestmöten som det här har en hög temperatur kring sig. Nästjubmon Åstorp/Kvidinge slåss som vanligt på tabellens nedre halva och har bara vunnit en match, detta mot Åby. Man har släppt in näst flest mål i serien och gjort minst, så läget ser inte jätteljust ut. Det gör det inte heller för segerlösa Lillån som är en av seriens största besvikelser hittills då man ligger tia.

16.30 Växjö-Linköping (SSL Herr)

Trots att Växjö fått många positiva rubriker hittills och Linköping fått läsa de mer negativa, så ligger faktiskt båda lagen på samma poäng (nio). Matchen har alla förutsättningar att bli jämn och slutödet är väldigt ovisst. Tar något av lagen tre poäng så blandar man sig i den yttersta toppstriden på allvar, för det är i kommande omgångar som tabellen börjas formas ”på riktigt”.

18.00 Jönköping-Täby (SSL dam)

Innebandymagazinet fick äta upp sina ord som sa att ”Jönköping inte kommer vinna en enda bortamatch den här säsongen” när vi utmanade alla SSL-lag med ett påstående. Man behövde bara tre försök på sig då första bortasegern kom mot Lund senast. Det var också lagets allra första poäng för säsongen och gav en välbehövlig självförtroendeboost. Trots det faktum att man ligger näst sist så är man långt ifrån chanslösa mot ett ojämnt Täby.

Fem andra höjdare idag:

13.00 Lockerud Mariestad-Kungälv (Herr1an): Toppmöte i Herr1an västra där ett hittills obesegrat Lockerud (fyra i tabellen) gästas av positiva överraskningen Kungälv (tvåa).

14.00 LI20-Borlänge (Herr1an): Daladerby mellan två lag som slåss på den övre halvan – vinnaren tar ett stort kliv mot toppen.

14.00 Håsta-Gimonäs Umeå (Herr1an): Gimonäs Umeå har en katastrofal resultatrad och står utan poäng. Nu möter man nästjumbon Håsta i vad som är ett av de bättre tillfällena under säsongen för att ta sina första pinnar.


 

15.00 Nykvarn-Kumla (Allsvenskan dam): Ytterligare en match där seriens två sämsta lag möts. Kumla har inte tagit en poäng och ligger sist, med tre poäng upp till just Nykvarn.
 

16.00 Hagunda-Mullsjö: Två publiklag gör upp i Uppsala idag, och båda två kommer från en vinst senast. Matchen har alla förutsättningar för att bli intensiv, målrik och underhållande!

Den här artikeln handlar om: