Strängnäs förlorade mot AIK

Tre poäng till AIK efter avgörande i slutperioden mot Strängnäs

AIK vann borta mot Strängnäs i Allsvenskan norra herr med 4-2 (1-0, 1-2, 2-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan AIK avgjorde.

Segern var AIK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

AIK tog ledningen efter 17.47, genom Markus Eriksson framspelad av Carl Andersson. Efter 7.47 i andra perioden slog Egert Unga till, på pass av Pelle Hansson och kvitterade för Strängnäs.

Pelle Hansson gjorde dessutom 2-1 efter 11.58 framspelad av Erik Lindahl.

Efter 19.33 nätade Daniel Ring, på pass av Hampus Kjerrström och kvitterade för AIK.

AIK startade tredje perioden bäst och gick från 2-2 till 2-4 genom två snabba mål tidigt i perioden av Markus Eriksson och Carl Andersson och avgjorde matchen.

För Strängnäs gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan AIK är på tredje plats.

Lördag 6 november 17.00 spelar Strängnäs borta mot Visby IBK. AIK möter Sätra borta i Gavlehov Arena söndag 14 november 17.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK