Karlstad IBF vann mot Warberg

Karlstad IBF vann mot Warberg hemma – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Karlstad IBF tog emot Warberg i Superligan SSL dam. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Sara Dahlström, som gjorde det avgörande målet 21 sekunder in i förlängningen.

Därmed har Karlstad IBF vunnit fyra matcher i rad på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Warberg inledde bäst och tog ledningen genom Cecilia Habib Westh efter 6.51, men Karlstad IBF kvitterade genom Carolina Karlsson efter 16.45. Efter 7.45 gjorde Karlstad IBF 2-1 genom Mathilda Jansson.

Warberg kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Sofia Greftén efter 9.08 i andra perioden. Karlstad IBF tog ledningen med 3-2 genom Sara Dahlström efter 5.52 i tredje perioden.

Warberg gjorde 3-3 genom Cecilia Habib Westh efter 7.53. I förlängningen tog det 21 sekunder innan Karlstad IBF avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Sara Dahlström, framspelad av Linnea Juhlin.

Det här betyder att Karlstad IBF nu ligger på femte plats i tabellen, och Warberg är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 7 november. Då möter Karlstad IBF Thorengruppen i Umeå Energi Arena 13.30. Warberg tar sig an Lund Elit hemma 16.00.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare