Superallsvenskan
Telges superkedja, Gustafsson-Lundqvist-Forsmark
Foto: Roland Osbeck
Superallsvenskan

Superallsvenskan omgång 5

Häng med i Innebandymagazinets nya unika bevakning av Damallsvenskan där vi uppmärksammar de tolv bästa allsvenska lagen.

I Superallsvenskan kommer ni varje vecka kunna följa med i vad som sker i landets fyra olika damallsvenskor. Vi kommer ta fram en tabell med de 12 bästa lagen från alla fyra serier baserat på snittpoäng, skriva om matcherna som sticker ut och slå samman alla poängligor i en. 

 

Superallsvenskan: Omgång 5

Position (förra omgången) - Lagnamn - Poängsnitt - Målskillnad

1. (2) Telge SIBK, 3,0 (+40)

2. (1) FBC Kalmarsund, 3,0 (+32)
 
3. (5) RIG Umeå IBF, 2,60 (+19)

4. (6) IBK Dalen, 2,40 (+27)

5. (7) Åkersberga IBF, 2,40 (+20)

6. (8) Storvreta IBK, 2,40 (+18)

7. (9)Västra Mälardalen IB, 2,40 (+8)

8. (Ny) Örnsköldsvik IBK, 2,25 (+7)

9. (10) Tyresö Trollbäcken IBK, 2,25 (+4)

10. (12) Lindås Rasta IBK, 2,20 (+15)

11. (3) IBK Göteborg, 2,20 (+8)

12 (4) Västerås IBS, 2,20 (+7)

Efter den femte omgången så har flera lag bytt plats i tabellen men det är bara en nykomling och ett lag som åkt ur Superallsvenskan. Det är Örnsköldsvik IBK som är nykomlingar och gick rakt in på en åttonde plats samtidigt som förra veckans elva IBF Linköping åkte ur. Det finns fortfarande två lag som inte tappat någon poäng uppe i toppen men Telge och Kalmarsund bytte plats denna vecka. IBK Göteborg hade ingen bra helg då de förlorade den tidiga seriefinalen mot Kalmarsund med hela 10-3 vilket innebar att de rasade från plats tre till elva i Superallsvenskan samtidigt som man tappade sin kvalplats i södra serien. Dock på målskillnad då de krigar om andraplatsen med två andra Göteborgslag i Lindås Rasta och Lindome IBK där alla tre har 11 poäng men Lindås den bästa målskillnaden och Lindome den sämsta. Åtta placeringar har även succélaget Västerås IBS tappat denna vecka och de ligger nu sist i Superallsvenskan.  

 

Uppseendeväckande resultat från senaste veckan 

 

IBK Göteborg-FBC Kalmarsund 3-10

De två stora förhandsfavoriterna möttes i en tidig seriefinal och Kalmarsund satte ner skåpet ganska så rejält här. Göteborg är kända för sin urstarka defensiv och de hade bara släppt in ett mål per match innan detta möte. Det säger väl en del om Kalmarsunds klass denna säsong och de som gick i bräschen var de fd SSL-stjärnorna Matilda Sjödin och Moa Tschöp som gjorde sex respektive fyra poäng var.   

Västra Mälardalen-Nykvarn 3-2

Serieledarna från Mälardalen fick det oväntat tufft mot nästjumbon Nykvarn och kom undan med blotta förskräckelsen. Nykvarns facit denna säsong är dock rejält uppseendeväckande så här långt. Alla fem matcher de har spelat har slutat med en uddamålsseger till något av lagen och fyra av matcherna har slutat 3-2. Nykvarn har mött ettan, tvåan, trean, sjuan och åttan i serien och bara besegrat sjuan Hagfors. Så man lider ju med laget som åkt på fyra uddamålsförluster mot idel toppmotstånd.  

Telge SIBK-IBF Borlänge 19-4

Telge fortsätter att imponera men allra mest imponerar nog 40-åriga Helena Lundqvist som gjort comeback på elitnivå efter sju års frånvaro. I sin första match mot Storvreta gjorde hon fem poäng och här följde hon upp med sju poäng i sin andra match. Kan låta konstigt att en 40-åring kan gå in och dominera så här mycket men då ska man ha i åtanke att Lundqvist har två SM-guld och ett VM-guld hemma samt att hon är en av landets största poängmaskiner genom tiderna i Svenska Superligan. Telges superkedja med Lundqvist tillsammans med Therese Gustafsson och Felicia Forsmark gjorde 16 poäng tillsammans. Superkedjan är dessutom Allsvenskans bästa med 41 poäng tillsammans.  

RIG Umeå-Umeå Västra IF 16-5

Inför säsongen så tippade jag att RIG skulle göra sin sämsta säsong på många år och skrev något i stil med att laget såg tunnare ut än på på länge på pappret. Snacka om att de har motbevisat mig helt och istället kanske det är en av de bästa upplagorna på många år? Överkörning av umeåkollegan inger respekt och siffrorna 16-5 känns riktigt starka. Vad som kan ligga bakom de stora siffrorna går bara att spekulera om men enligt mig beror det på att RIG hade ett helt gäng spelare med i U19 helgen innan som kom tillbaka med bättre självförtroende än någonsin. 

 

Poängligan

Position (Förra veckan) - Namn - Lag - Poäng - Poängsnitt

1. (1) Therese Gustafsson, Telge, 8+10, 6ppm

2. (2) Helena Lundqvist, Telge, 9+3, 6ppm

3. (4) Matilda Sjödin, Kalmarsund, 5+11, 4ppm

4. (3) Moa Tschöp, Kalmarsund,  6+9, 3,75ppm

5. (5) Hanna Nordstrand, Åkersberga, 10+6, 3,2ppm

6. (6) Hanna Kristoffersson, IBK Dalen, 8+8, 3,2ppm

7. (Ny) Amanda Skyltbäck, Storvreta IBK, 6+6 2,4ppm

8. (Ny) Wilma Selin, Örnsköldsvik IBK, 5+4 2,25ppm

9. (Ny) Izabell Rydell, Västerås IBS, 2+7 2,25 ppm

10. (Ny) Ebba Törngren, RIG Umeå, 6+5 2,2ppm

Det är oförändrat i toppen så när som att Sjödin och Tschöp bytte plats med varandra, annars ser topp sex likadan ut som förra veckan. Sedan har det hänt mycket på de fyra sista platserna där det har kommit in fyra helt nya spelare som inte var med förra veckan. Spelare som försvunnit från topp tio är Linnéa Nilsson, Rönnby, Thea Löfborg, RIG Umeå, Sofia Haglund, Katrineholm och Angelica Högberg, Katrineholm. När det kommer till Linnéa Nilsson så platsar hennes poängsnitt på listan men till denna vecka så har kraven utökats till att man måste ha spelat minst två matcher för att kunna platsa på listan. Detta för att undvika att få med spelare som kommer ner från SSL och bara gör en match och öser in poäng. 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Oxdog Ultralight HES 29 

Flest mål (22): Oona Kauppi, Thorengruppen IBK

Flest assists (19): Veera Kauppi, Thorengruppen IBK

Flest poäng (32): Veera Kauppi, Thorengruppen IBK

Finska supersystrarna fortsätter att göra succé i SSL. Båda spelar med Oxdog Ultralight 29. 

Köp klubban här (pris: 1 299 kr)


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten