Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

RIN:s beslut på Bele Barkarbys överklagan

ANNONS

Bele Barkarby överklagade Juridiska Nämndens beslut att stänga av en Belespelare i fyra matcher och nu har svaret kommit från RIN.

En av förra veckans stora snackisar har fått sitt slut. Detta har hänt:

I den Allsvenska matchen mellan Visby och Bele Barkarby blir Belespelaren Philip Blyberg anmäld av domarna i efterhand för en situation som under spelet ledde till en tvåminutersutvisning. Du kan se situationen och ta del av domarnas anmälan och Blybergs svar här

Juridiska Nämnden beslutade att stänga av Belespelaren i fyra matcher, ett beslut som Beles sportchef Philip Gander blev fly förbannad över och i en artikel med Innebandymagazinet rasade han mot domarna, Juridiska Nämnden och Svenska Innebandyförbundet. Läs intervjun med honom här.   

Förbundets tf kommunikationschef Anton Rosenblad svarade på kritiken här.

Innebandymagazinet intervjuade även den drabbade Visbyspelaren Albin Lundell som tyckte att situationen såg värre ut en vad den var och att straffet på fyra matchers avstängning var hårt.   

Bele Barkarby lämnade in en överklagan på Juridiska Nämndens beslut till Riksidrottsnämnden (RIN) i hopp om att få straffet på Blyberg sänkt. RIN har nu tagit ett beslut i ärendet och Innebandymagazinet har tagit del av beslutet.

“RIN gör varken i fråga om Philip Blyberg har begått en bestraffningsbar förseelse eller vad gäller påföljd någon annan bedömning än den som Juridiska nämnden har gjort. RIN avslår därför överklagandet, vilket innebär att Juridiska nämndens beslut står fast.”

Ett beslut som återigen får sportchefen Gander att rasa och han säger så här om RIN:s beslut i ett mail till Innebandymagazinet:

"Från Bele Barkarbys sida så tycker vi att det fortfarande är ett horribelt beslut som JN tagit och som RIN håller fast vid. Läser man mellan raderna från RIN så känns det knappt att man orkat sätta sig in i ärendet utan tagit ett enkelt beslut och står bakom domare, förbundet egna personal och JN så att dom ej ska behöva tappa ansiktet. 

Erkänt duktiga Innebandymagazinets intervju med Lundell som fick uppleva denna våldsamma incident tycker själv att det är ett felbeslut liksom alla inblandade exklusive domare och dom utvalda i JN. 

Vi står fortfarande fast vid att detta är ett beslut som är fruktansvärt felaktigt och överdrivet. Vår spelare missar nästan en femte del av säsongen medans huvudpersonerna får döma/spela vidare som vanligt. Vore intressant att få reda på om domarna alltid har ryggen fri eller om även dom kan göra fel."

Philip Gander tar även upp den uppmärksammade situationen i SSL-matchen mellan Linköping och Falun som resulterade i två matchstraff, som han också tycker borde hamna på JN:s bord och leda till en längre avstängning, om man jämför med Blybergs situation.

Han fortsätter:

"Som ett led i att skapa dialog och ett bra klimat för framtida domare för att få till ett så bra samarbete under matcher, som vi eftersökt med Jonas Backman och Oliver Halvarsson, så har vi bjudit in Stockholms distriktsdomare till kommande hemmamatch."


Situationen där Bele Barkarbyspelaren blir avstängd

Se situationen som uppstod mellan Philip Blyberg och Albin Lundell

 

 

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: