söndagens hetaste matcher
Landslagskompisarna Michelle Wiki och Isabelle Gerig ställs mot varandra idag.
Foto: Bosse Grängsjö och Magnus C Lydahl
Landet runt

"Vem vinner den schweiziska stjärnduellen?"

ANNONS

Här är fem matcher från söndagen som du inte får missa.

Promotion: Se SSL-matcherna på SportExpressen Play

12.30 Endre-Sirius (SSL dam)  

Två lag som tippades kunna utmana Thorengruppen och Pixbo och man ligger något planeligt på topp fem (fyra respektive femma), även om Sirius hade hoppats på lite fler poäng hittills. Uppsala-laget spåddes bli den allra vassaste utmanaren men har blandat och gett hittills och förlusten på hemmaplan mot Warberg senast var en rejäl missräkning, och kanske seriens största skrällresultat hittills. 

Endre har sett mer stabila ut men formen är inte på topp då man ”bara” tog två poäng mot Lund hemma för att sedan förlora mot Karlstad borta senast. Det blir också en spännande match i matchen mellan de schweiziska stjärnvärvningarna Isabelle Gerig i Endre och Michelle Wiki i Sirius – här har den förstnämnda briljerat allra mest med 12 poäng jämfört med Wikis 4 (spelat en match mindre). Vem vinner den schweiziska stjärnduellen? 

Båda lagen sitter på en vass spets så bli inte förvånade om det lag vars stjärnor kliver fram mest vinner idag.

13.00 Tyresö Trollbäcken-Uppsala Teknologer (Herr1an)  

Det finns flera toppmöten på söndagens schema och ett av dem finner vi i Herr1an Östra Svealand. Tyresö Trollbäcken, som hamnade på en tredjeplats när Innebandymagazinet rankade alla Herr1an-serier inför säsongen, ligger visserligen på en fjärdeplats men har kanske inte imponerat fullt ut hittills. Det har blivit två 7-6-segrar mot Björklinge och Vallentuna samt ett kryss, 7-7, mot Järfälla – samtliga tre motståndare ligger på nedre halvan hittills.

Idag ställs man inför sin tuffaste utmaning hittills när Uppsala Teknologer kommer till Strandhallen. Det är ett stjärnfall gäng som står på andra sidan planhalvan: Jakob Drews och Joakim Alvinder är två av seriens absolut bästa spelare och ligger båda i toppen av poängligan. Man ligger tvåa efter fyra omgångar och har fått en helt okej start, även om premiärförlusten mot Farsta fortfarande svider. Det finns ännu mer att hämta från det här laget och vaknar man på rätt sida så ska man ha goda chanser till tre poäng idag.

16.00 Falun U-Skälby (Herr1an)  

Tidig seriefinal i Herr1an Mellersta mellan två lag som gått rent hittills. Både Falun och Skälby har imponerat i båda riktningarna vilket lagens målskillnad på +27 respektive +23 visar. I Falun är det U19-landslagsduon August Bergqvist och Melker Hemmingberg som burit laget, och i de senaste matcherna har man fått förstärkning av Kevin Landgren som gjort flera matcher i Faluns SSL-lag. 

 Västerås-laget Skälby förstärktes rejält i somras när spelare som Anton Dahlström, Anton Persson och Alexander Rönnlund och anslöt till laget. De två förstnämnda återvände efter en sejour i Örebro och blev värdefulla tillskott till årets trupp. Noterbart är också att supertalangen Jonathan Berglund, född 2005, har inlett urstarkt med 10 poäng på de fyra första matcherna.
 

17.00 Team Thorengruppen-Växjö (SSL herr)  

Som många förutspådde så öppnade Thorengruppen serien betydligt starkare jämfört med ifjol. Det var ju i och för sig inte så svårt, men att man skulle ligga femma efter fyra omgångar förvånar nog en del. Man tippades hamna närmare slutspelsplatserna i år men har överträffat förväntningarna än mer! Bara Falun har slagit laget efter full tid och nu kan det knappast finnas någon som underskattar Umeå-laget som gjort näst flest mål i SSL (32). 

Idag ställs man mot ett annat lag som inlett serien starkt: Växjö Vipers. Smålänningarna ligger trea i tabellen, med en poäng mer än Thorengruppen, och har även de bara en förlust hittills. Man har vunnit alla matcher på hemmaplan hittills men bortaspelet ska inte förringas: Växjö har bara förlorat två av de nio senaste matcherna (efter full tid) på främmande mark i grundserien, om man räknar med fjolårets säsong. 

Matchen är med andra ord vidöppen och har alla förutsättningar till att bli riktigt underhållande!

17.00 Karlstad-Lindås (Allsvenskan herr)  

På förhand skulle detta vara ett möte mellan två lag som slogs i toppen av tabellen, men efter fyra omgångar parkerar båda lagen på nedre halvan. Allra värst har det gått för Lindås som ligger jumbo med bara två inspelade poäng. Göteborgarna är hela Allsvenskans största flopplag hittills: Man ska kunna slå lag som Örebro, Lillån och Åby men det har bara blivit två poäng totalt i de matcherna. Mot Fagerhult Habo blev man rejält utskåpade då man förlorade med hela 9-2, dessutom på hemmaplan! 

Idag möter man ett annat krislag i form av Karlstad. Värmlänningars kaotiska säsongstart är väldokumenterad – man har tappat alla bröderna Colling samt Erik Nilsson Allansson och har bara en seger hittills. Karlstad har förstärkt truppen på sistone för att täcka upp de hål som uppstått i truppen, men drabbades av ett nytt bakslag när Sebastian Degeryds korsband gick av. Lindås har därmed en starkare trupp i dagsläget men nu gäller det att även visa det på planen.


Highlights: Tjeckien-Sverige 7-10

Se alla målen mellan Tjeckien och Sverige

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: