Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Endrestjärnan är inte nöjd med lagets nya anfallsspel

ANNONS

Anna Moberg: "Känns som det är många spärrar som behöver släppa för att vi ska få igång anfallsspelet"

Promotion: Se matchen på SportExpressen Play

Endre förlorade den femte och avgörande semifinalen mot Pixbo förra säsongen och man var närmre sin första  SM-final än vad man någonsin varit tidigare. Men under sommaren har man haft en tung silly season där man tappat flera nyckelspelare och med en ny tränarstab så har gotlänningarna fått börja om och bygga något nytt denna säsong. Trots det ligger man på en fjärde plats efter fem omgångar och 11 poäng är inspelade fast spelet inte varit på topp.

- Vi har mycket kvar att jobba på men bortsett från senaste veckans matcher så tycker jag att vi har visat en styrka att vinna tighta matcher. Vi har en del nytt både i spelidé, tränare och spelare och det kommer ta ett tag innan allt sitter och vi har kommit ganska långt gällande försvaret men med boll finns det mer att önska. Känns som det är många spärrar som behöver släppa för att vi ska få igång anfallsspelet, säger rutinerade Anna Moberg som gör sin åttonde säsong i Endre till Innebandymagazinet. 
 

Moberg är i grunden en powercenter som varit med i landslaget en del. Men de senaste säsongerna så har hon växlat mellan att spela i anfallet och back.   

- Det är första säsongen jag inleder som back och jag tycker att jag har kommit in bra i den rollen. Men som med hela laget så har jag mer att ge och förhoppningsvis faller det på plats när vi börjar få mer stäm i vårt spel.

Vilket resultat i serien har du reagerat mest på så här långt?

- Hmm svårt, det har varit många jämna matcher och jag upplever att det är många lag som vinner mot ett mer otippat lag ena helgen och nästa helg kanske man förlorar mot ett lag man borde vunnit mot. Men tycker ändå att Malmö-Falun förra helgen (6-1) var lite oväntad. Malmö har haft en tuffare inledning på säsongen och Falun har varit favorittippade med tanke på deras silly season. Att Malmö skulle vinna kanske i sig inte är något att reagera på men med så tydliga siffror var lite otippat.
 

Idag möter tabellfyran Endre tabellfemman Sirius och just nu är det två poäng som skiljer lagen åt. Tittar man historiskt bakåt så är det två oerhört jämna lag och inbördes möten står just nu 7-7 men statistiken ger också Endre en fördel då matchen spelas på Gotland.  

- Vi brukar ha väldigt blandade resultat mot Sirius. Som det oftast har sett ut har vi förlorat borta och vunnit hemma. Vi har haft det lite tyngre veckan innan landslagshelgen och behöver lägga i en växel i anfallsspelet om vi ska vinna. Sirius har vassa kontringar och vi behöver vara noggranna med bollen för att undvika dem.

Vad blir nycklarna till att ta tre poäng och ta kommandot i statistiken inbördes?

- Nycklarna för oss i helgen blir att jobba stenhårt i försvaret och backcheck samtidigt som vi framåt vågar släppa loss och lira lite. Det har varit alldeles för styltigt i anfallsspelet på senaste.


Highlights: Finland-Sverige 2-10

Se alla målen mellan Finland och Sverige

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: