Endre-Sirius 7-2
Superligan

Endres Angels sänkte Sirius: "Ännu mer komplett"

ANNONS

TV+TEXT: Femte vinsten på sex matcher - fyra mål av kaptenen Elin Roos: "Bara att trycka dit dem"

Se highlights i klippet ovan!

Endre fortsätter att övertyga den här säsongen. Idag gästades man av Uppsalalaget Sirius som tippats ovanför gotländskorna i tabellen, men de gulklädda ryckte ifrån tidigt. Det dröjde ända till den 36:e matchminuten innan Sirius gjorde sitt första mål, och då hade Endre redan hunnit göra fem. Resultatet skrevs till 7-2 och fyra av målen gjordes av centern Elin Roos. Detta efter att återigen ha haft ett fint samarbete i kedjan - som kommit att kallas ”Endres Angels” - med Ellen Bäckstedt och Isabelle Gerig.

– Jag tycker överlag att vi är starka och har mycket energi. Vi vågar lita på vårt spel. Liten dipp i andra perioden kanske men annars en stabil insats, säger lagkaptenen Elin Roos till Innebandymagazinet.

Vad åt du till frukost imorse? Fyra mål!
– Jag önskar att jag visste, så jag kan äta det oftare! Nä, men jag fick väldigt fina lägen av mina medspelare och det var bara att trycka dit dem egentligen. Det är alltid kul att kunna bidra på det sättet.

Ni har fortsatt fin kemi i kedjan, vad är det som gör att ni trivs så bra ihop?
– Jag vet inte riktigt, vi är olika spelartyper men som ändå liksom passar tillsammans. Nu har vi hittat fin kemi med backarna också, Stina Ander och Ellen Berglund, och då känns det ännu mer komplett. Vi är bra på olika saker men också tillsammans.

Fem vinster på sex matcher, du måste vara nöjd med säsongsstarten!
– Det känns bättre och bättre. Vi håller på att bygga ett nytt lag efter att ha tappat många spelare och fått in nya. Det finns lite att jobba på, men det känns kul att vi kan dra det längsta strået i matcherna och plocka poäng.

Foton: Magnus C Lydahl

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: