RIG Umeå vann mot Håsta

Storseger för RIG Umeå hemma mot Håsta

RIG Umeå hade en riktig målfest när man besegrade Håsta hemma i Umeå Energi Arena i division 1 Norrland herr. RIG Umeå vann med hela 13-3 (2-1, 6-0, 5-2).

Det här innebär att RIG Umeå nu har sex segrar i följd.

RIG Umeå startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Sakarias Ulriksson och Arvid Äse innan Håsta svarade och gjorde 2-1 genom Henric Pettersson. I andra perioden var RIG Umeå starkast och gick från 2-1 till 8-1 genom mål av Gabriel Kohonen, Wilmer Entall, Oscar Magnusson, Sakarias Ulriksson, Hampus Nydenfeldt och Arvid Äse. Det var bara början för RIG Umeå. RIG Umeå dominerade även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.35 genom Arvid Äse, och gick upp till 12-1 innan Håsta kom tillbaka och reducerade till 12-3.

Innan matchen var över hade RIG Umeå gjort hela 13-3.

Snackisen var att RIG Umeås Gabriel Kohonen stod för fyra poäng, varav ett mål, Arvid Äse gjorde tre mål, Hampus Nydenfeldt gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Wilmer Entall gjorde ett mål och totalt tre poäng och Sakarias Ulriksson gjorde tre mål.

I nästa omgång har RIG Umeå Holmsund City borta i Storsjöhallen, tisdag 26 oktober 19.45. Håsta spelar hemma mot Gamla Stan lördag 30 oktober 16.30.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien