Fröjered förlorade mot Skoghall

Seger för Skoghall efter avgörande i förlängningen mot Fröjered

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Skoghall avgöra den jämna matchen borta mot Fröjered i Allsvenskan västra dam. Slutresultatet blev 4-5 (1-0, 2-1, 1-3, 0-1). Matchhjälte blev Nora Pettersson, som gjorde det avgörande målet 52 sekunder in i förlängningen.

Skoghalls tränare Anton Fallbråten tyckte så här om matchen:

– Vi kommer undan med blotta förskräckelsen. Fröjered springer sönder oss i 50 minuter innan vi vaknar till och hittar spelet. Återigen visar vi stark lagmoral och kommer ikapp och kniper två poäng.

Segern var Skoghalls fjärde på de senaste fem matcherna.

Fröjered tog ledningen efter 11.47, genom Tova Pettersson på pass av Izabella Löfborg. Fröjered dominerade i andra perioden. Laget gick upp till 2-0 innan Skoghall reducerade.

Därefter kontrollerade dock Fröjered spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 3-1. 14.03 in i tredje perioden slog Skoghalls Elin Gustafsson till framspelad av Wilma Persson och reducerade åt Skoghall.

Efter 14.22 nätade Josefin Bergwall på pass av Elin Englöw och kvitterade för Skoghall.

17.35 in i perioden nätade Fröjereds Alva Härnborg på pass av Tilda Härnborg och gav Fröjered ledningen.

Skoghall kvitterade till 4-4 med 24 sekunder kvar att spela åter igen genom Josefin Bergwall framspelad av Klara Gustafsson.

I förlängningen tog det 52 sekunder innan Skoghall också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Nora Pettersson, framspelad av Nelly Swahn.

Noterbart är attTilda Härnborg gjorde två mål för Fröjered och totalt tre poäng.

Fröjered har åtta poäng och Skoghall har tio poäng efter fem omgångar.

I nästa omgång har Fröjered Nykvarn hemma i Sparbankshallen, lördag 6 november 15.00. Skoghall spelar hemma mot Katrineholm söndag 31 oktober 14.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5