lördagens hetaste matcher
Fagerhult Habo och Kalmarsund är i farten i idag.
Foto: Jimmy Palm och Albin Skur/FBC Kalmarsund
Landet runt

Lördagens hetaste matcher: "Kan man ro på jätten igen?"

ANNONS

Här är fem matcher från lördagen som du inte får missa.

Promotion: Se SSL-matcherna på SportExpressen Play

13.30 Pixbo-Karlstad (SSL dam)  

Att Karlstad skulle spela bättre innebandy den här säsongen var nog de flesta överens om, mycket tack vare lagets fina Silly Season man gjorde i somras. Det som däremot sticker ut är att man bara har två poäng upp fjolårsäsongens silvermedaljörer Pixbo efter fem spelade omgångar. 

Värmländskorna har tillsammans med dagens motståndare seriens bästa defensiv hittills med blott 15 insläppta mål vardera. Man har ännu inte förlorat efter full tid och kommer stärkta från en imponerande 4-1-vinst mot topplaget Endre.

Karlstad spelade också jämnt med Pixbo förra säsongen då man förlorade med uddamålet borta och vann i sudden på hemmaplan. Kan man ro på jätten från Mölnlycke ytterligare en gång idag?
 


15.00 Fagerhult-Höllviken (Allsvenskan herr)  

Precis som förväntat placerar sig fjolårsäsongens två SSL-lag på kvalplats i Allsvenskan Södra. Höllviken tog två poäng mer än Fagerhult Habo 2020/21 men efter fyra spelade matcher i Allsvenskan så är det Fagerhult som är i förarsätet med sina tio poäng, som innebär att man ligger tvåa. 

Västgötarna gjorde sig kända för sin offensiva innebandy i SSL men när Mikael Hill anställdes som ny huvudtränare befarade många att det kanske skulle bli ett lite mer cyniskt spel, men oj så fel de hade. 36 mål framåt är överlägset bäst i båda allsvenskorna! Dagens motståndare 

Höllviken smyger sig med i toppen och ligger fyra hittills. Resultaten har varit något ojämna då man förlorat mot Åby och kryssat mot Lagan, samt vunnit efter full tid mot Karlstad och Lillån. Förra säsongens möten mellan lagen slutade båda med bortasegrar – fortsätter den trenden även idag?
 

16.15 Lund-Jönköping (SSL dam)  

Dagen inleds alltså med två heta topp-fighter men det här kan inte beskrivas som något annat än ett ångestmöte. Lund ligger näst sist och Jönköping är jumbo och inget av laget har vunnit någon match hittills. Lund har tagit två poäng, mot Karlstad och Endre, medan Jönköping har inlett med fem raka förluster. 

Hemmalaget har varit med målmässigt i många matcher och inledningen har inte varit katastrofal, men förlusterna mot Sirius (0-7) och Nacka (1-4) vill man helst glömma. Allt annat än tre poäng mot Jönköping vore ett misslyckande för gästerna från Småland har det otroligt tungt. Den redan tunna truppen har magrats ytterligare efter flera nya skador och det märks på resultaten – man har inte tagit en enda poäng hittills. 

Likt Lund har man varit nära i många matcher men inte räckt till i slutändan. Jönköping hade det dessutom otroligt tufft på bortaplan förra säsongen och man kan komma få det tufft även mot Lund idag.
 

17.00 Visby-Gävle (Allsvenskan herr)  

Här har vi ett möte mellan två lag som inte öppnat serien som förväntat. Visby charmade hela innebandy-Sverige med sina insatser i Svenska Cupen där de slog ut både Storvreta och Sirius, men i serien har det gått tyngre. Man ligger sjua efter fyra spelade omgångar och har bara vunnit en match efter full tid, hemma mot Täby, och kommer till dagens match med två raka förluster (mot AIK och Bele Barkarby). 

Ett nytt poängtapp idag vore kanske inte förödande, men samtidigt långt ifrån välkommet om man ska haka på racet om kvalplatserna. Gävle är ett annat lag som inte presterat utifrån förväntningarna. Här var det kanske inte tal om en kvalplats, men i nuläget är man inblandad i bottenstriden på nytt då man ligger nia med blott tre inspelade poäng. 

Man står utan seger efter full tid och även om Billy Nilsson gjort sina poäng (10 på 4 matcher) så hade vi högre förhoppningar på gästrikarna den här säsongen.

17.30 Göteborg-Kalmarsund (Allsvenskan dam)  

Allsvenskan södras två största favoriter har inlett planenligt. Göteborgs start är urstark då man vunnit samtliga matcher (en i sudden) och bara släppt in fyra (!) mål på lika många matcher. Nu ställs man inför sin tuffaste utmaning hittills då stjärngänget från Kalmar kommer på besök. 

Det storsatsande laget har kört över allt motstånd hittills och har en otroligt imponerande målskillnad på 31-6 efter tre matcher. Firma Tschöp/Sjödin toppar seriens poängliga på 11 respektive 10 poäng och den förstnämnda kommer dessutom till dagens med match med ett internationellt tempo i benen efter förra helgens landskamper i EFT. 

Den här matchen har alla förutsättningar att bli underhållande och det ska bil otroligt intressant att se vilka av seriesuveränerna som kommer bli fortsatt obesegrade efter matchen. 
 

 

 


TV: Dråpligaste självmålet i Allsvenskan hittills?

 

Olycklig situation för Dalen och Emma Sarkkinen.

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: