Höllviken vann mot Fagerhult Habo

Höllviken slog Fagerhult Habo på hemmaplan

Höllviken vann mötet i Allsvenskan södra herr på hemmaplan mot Fagerhult Habo, med 6-3 (1-1, 3-0, 2-2).

Första perioden var jämn. Fagerhult Habo inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Simon Hedin efter bara 16 sekunder, men Höllviken kvitterade genom Alexander Berglund efter 16.39. Höllviken dominerade andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Robin Crantz, August Berndtsson och Oliver Mårtensson. Fagerhult Habo reducerade dock till 4-2 genom Theo Eriksson efter 5.45 i tredje perioden.

Höllviken ökade ledningen till 5-2 genom Jakob Gullberg efter 5.57.

Jesper Ekström reducerade dock för Fagerhult Habo som med 5-3 gav matchen liv igen med bara fyra minuter kvar att spela.

Höllviken kunde dock avgöra till 6-3 med 1.26 kvar av matchen genom Julian Nihlén.

När lagen senast möttes blev det seger för Fagerhult Habo med 10-5.

Lördag 30 oktober spelar Höllviken borta mot Örebro Innebandy 14.00 och Fagerhult Habo mot Malmö FBC hemma 16.00 i Habo Sporthall.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit