AIK förlorade mot Salem

Salem ny serieledare efter seger mot AIK

Salem vände och vann mot AIK borta med 5-3 (1-2, 2-1, 2-0) och är ny serieledare i Allsvenskan norra herr efter sex spelade matcher, två poäng före Nykvarn Ungdom. Nykvarn Ungdom har dock en match mindre spelad. AIK ligger på tredje plats i tabellen.

Det var två formstarka lag som möttes. Salem tog femte segern i rad. AIK hade före matchen tre segrar i rad.

AIK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 56 sekunder slog Alex Kjellbris till.

Salem kvitterade till 1-1 efter 15.38, genom Niklas Ohlström framspelad av Elvis Lyttegård.

AIK tog ledningen alldeles i slutsekunderna av första perioden genom Kim Guilotte på pass av Carl Andersson.

Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 11.39 i andra perioden slog Jonas Rosén till, framspelad av Jakob Dahlberg och ökade ledningen för AIK.

Salems Ahmad Dakhallah gjorde 3-2 efter 13.56 på pass av Alexander Johansson.

Efter 17.14 nätade Ahmad Dakhallah ännu en gång, framspelad av Ludvig Johansson och kvitterade för Salem.

I tredje perioden gjorde Salem 3-4 efter 8.43 genom Axel Hansell. Och med bara 2.41 kvar satte Elvis Lyttegård 3-5.

Lördag 30 oktober spelar AIK borta mot Strängnäs 16.00 och Salem mot Sätra hemma 15.00 i Skogsängshallen.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK