Örnsköldsvik IB vann mot Sundsvalls IBF

Örnsköldsvik IB vann mot Sundsvalls IBF på hemmaplan

Örnsköldsvik IB vann hemma mot Sundsvalls IBF i Allsvenskan norra dam. Matchen på fredagen slutade 6-2 (1-1, 2-1, 3-0).

Första perioden var jämn. Sundsvalls IBF inledde bäst och tog ledningen genom Thea Taflin efter 9.21, men Örnsköldsvik IB kvitterade genom Elsa Dahlin i slutet av perioden. Örnsköldsvik IB startade också andra perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Stina Swedin och Madeleine Grundström innan Sundsvalls IBF svarade och gjorde 3-2 genom Sabrina Strandberg. I tredje perioden var Örnsköldsvik IB starkast och gick från 3-2 till 6-2 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Julia Olsson, Wilma Selin och Nova Ekedal och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.23 kvar att spela.

Snackisen var att Wilma Selin gjorde ett mål för Örnsköldsvik IB och spelade dessutom fram till två mål.

Sundsvalls IBF har startat svagt och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Örnsköldsvik IB har nio poäng.

Tisdag 26 oktober 19.30 spelar Örnsköldsvik IB hemma mot RIG Umeå. Sundsvalls IBF möter IBK Luleå borta i Kronanhallen lördag 30 oktober 13.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF