Allsvenskan norra/östra

TV: RIG-stjärnans show mot Umeå Västra

ANNONS

Ebba Törngren hade en bra dag på jobbet när RIG Umeå utklassade Umeå Västra i Allsvenskan Norra igår.

RIG Umeå har fått en rykande start på säsongen i Norra Allsvenskan och efter fem omgångar leder man serien med endast två tappade poäng. I tisdags körde man över Umeå Västra med hela 16-5 och inledningsvis har RIG snittat åtta gjorda mål per match. 

– Vi gick in med inställningen att det skulle bli en tuff match mot Umeå västra vilket det blev, trots hur slutresultatet blev. Jag tycker att de gjorde ett bra jobb genom hela matchen då de kämpade och satte pressen högt vilket gjorde det svårt för oss, säger Ebba Törngren till Innebandymagazinet.

IBK Lund-produkten är stekhet just nu, i helgen spelade hon U19-landskamper i EFT där hon bland annat gjorde två mål mot ärkerivalerna Finland. Mot Umeå Västra gjorde hon tre mål och två assist och ligger just nu tvåa i poängligan i norra Allsvenskan. 

– EFT var det ett minne för livet, helt klart det roligaste jag gjort! Både att få spela innebandy på hög nivå med så pass bra spelare men även allting runtomkring var en fantastisk upplevelse! 

Vad säger du om din insats mot Umeå då, du verkar ha fått en rejäl boost från landslagshelgen?

 – Jag skulle säga att jag började lite halvdant, var inte riktigt med mentalt från början vilket ledde till några slarviga pass. Men när jag kom in i matchen kändes det mycket bättre och såklart var det kul att få sätta dit mina lägen, skratt.

Kolla in Törngrens fem poäng i klippet nedan:

Ebba Törngren är en av de poängfarligaste spelarna någonsin på på RIG Umeå och hon var på väg mot ett rekord förra säsongen när säsongen avbröts. Då hade hon hunnit med att ösa in 18 poäng på fem matcher vilket är oerhört bra för att vara en förstaårselev på RIG. Om vi tittar på andra poängmaskiner som gått på RIG och hur många poäng de gjorde första året så ser det ut så här.

Julia Zachrisson 2p 
Ellen Bäckstedt 36p
Wilma Johansson 39p
Sofia Joelsson 13p
Alice Granstedt 22p
Matilda Sjödin 32p
Anna Wijk 47p

För att sätta Törngren 18 poäng i perspektiv så är det ett snitt på 3,6 poäng per match. Superstjärnan Anna Wijk som gjorde mest poäng av alla fd RIGare ovan snittade 2,6 poäng per match. I år har Törngren gjort 11 poäng så här långt och med tanke på att hon aldrig spelat en hel seniorsäsong i karriären undrar man ju hur många poäng hon kan göra på en hel säsong egentligen?

– Såklart är det kul att göra poäng men för mig är det viktigaste att det går bra för hela laget och att vi spelar tillsammans! Det är när vi gör det som poängen förhoppningsvis fortsätter rulla in.

 

 

   

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: