Notification
Foton: Per Wiklund

Tre saker som talar för Thorengruppen-vinst

Speltips till helgens hetaste match i Svenska Superligan.

Speltipsen presenteras i reklamsamarbete med Coolbet.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se

Senast hade vi fyra av fem rätt i våra speltips. Enda missen var X på Mullsjö-Storvreta men det blev en jämn drabbning som slutade 9-8. Den här helgen fokuserar vi på en häftig match mellan två formstarka lag.

Matchinfo: Team Thorengruppen SK - Växjö IBK
Svenska Superligan Herr
Söndag 24 oktober 17:00

Odds hos Coolbet:
1: 2.82
X: 6,00
2: 1.75

Inbördes möten
2021-03-07: Thorengruppen-Växjö 1-8
2020-12-20: Växjö-Thorengruppen 10-5
2018-02-14: Thorengruppen-Växjö 6-8
2017-10-21: Växjö-Thorengruppen 7-3
2017-01-08: Växjö-Thorengruppen 3-5
2016-10-09: Thorengruppen-Växjö 7-6

Läget i laget, Thorengruppen
Självförtroendet är på topp i Umeålaget, som är en av säsongens stora överraskningar så här långt. Två vinster, ett kryss (vinst efter förlängning) och en förlust. Enda förlusten kom mot regerande mästarna Falun men där är det noterbart att man hämtade ikapp ett underläge med 0-5 till 5-5, innan dalalaget till slut kunde avgöra. Fem raka mål på Falun är det inte många som klarar av, men Thorengruppen har visat en fantastiskt fin form, mot Hagunda ledde man med hela 7-0 tidigt i andra perioden och vann till slut med 10-5. Senast vann laget med 5-11 på bortaplan mot Linköping där man återigen ryckte ifrån tidigt.

Läget i laget, Växjö
Växjö är också ett av säsongsstartens stora utropstecken med sin tredjeplats i tabellen och tre vinster på fyra matcher, varav en mot regerande mästarna Falun senast. Lägg därtill att man har gått starkt i Svenska Cupen och just nu är i förarsätet i semifinalen mot Dalen. Men det finns också frågetecken. Nyckelspelaren Ludwig Persson fick följa landslagsturneringen Euro Floorball Tour från läktaren i helgen på grund av en skadekänning, och det är högst oklart om han kan komma till spel på söndag. Nyförvärvet Adam Nilsson, som skulle spruta in mål, är fortsatt långtidsskadad. Däremot får man tillbaka Marcus Ekengren till helgen efter hans skadefrånvaro sedan premiären, men där blir såklart formen ett frågetecken efter hans uppehåll.

Speltips, Thorengruppen-Växjö
Hemmafavören talar för Thorengruppen, Växjös enda förlust kom på just bortaplan, men också att Umeålaget bara har SSL att fokusera på medan Växjö även har en Svenska Cupen-semifinal i fokus som spelas bara två dagar senare. Väger man dessutom in skadeproblemen på Växjös nyckelspelare så är det sammantaget mycket som säger att 2,82 för Thorengruppen-vinst hos Coolbet är ett spännande spel.

Är du ny hos Coolbet? Få 100 kr extra att spela för

+18 år | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se
 


 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)