Foto: Canva
Landet runt

TEMA: Individuell innebandyträning

ANNONS

NHL och Kanada förebilden när svensk innebandy bygger nya talanger.

I drygt femton år har det arrangerats specialcamps med individuell inriktning för innebandyspelare. Men det är först på senare år som trenden med fokuserad individträning blivit allt mer populär i Sverige. 

För ishockeyn har detta varit en naturlig del av talangutvecklingen i decennier, att ha egna anställda specialtränare och som fokuserar på de små detaljerna framförallt i USA och Kanada. 

– Ur min synvinkel vill jag ha spelare som kan vara så kallade ”gamebreakers” i tuffa situationer. Det är vad vi vill få ut av det och kan jag få samtliga spelare att höja sig 10 procent i sin klubbteknik och spel på små ytor så kommer det bli en enorm fördel, säger kanadensaren Joe Quinn till Hockeymagasinet som specialtränat tränar mängder av NHL-spelare idag och arrangerar över 100 specialcamper i Kanada.

Joe Quinn specialtränar idag fem olika NHL-lag med sitt koncept Power Edge Pro och menar att det inte finns några genvägar till att bli bättre på din sport. Hård träning och mycket upprepning. 

– Kan du få samtliga spelare som är på isen att vara dominanta på små ytor så kommer du automatiskt få mer tid i anfallszon, mer puckkontroll och med det skapa fler målchanser. 

Inom svensk innebandy finns det flera spännande aktörer som erbjuder träning för ungdomar som vill lite mer med sin innebandy. Och mycket av inspirationen kommer från Nordamerika från sporter som basket och ishockey bland annat.  Det finns bland annat DIN Goalie Camps med fokus på målvakter, Selected Player som finns över hela Sverige med höst, vår och sommarläger med möjlighet att mäta dig mot de största talangerna i Sverige och GS Innebandycenter i Göteborg som sker med egen instruktör och egen anläggning samt utbildningsmöjlighet runt om i landet. 

– Vi började med några barn för femton år sedan och som sedan snabbt växte till ett femtiotal killar och tjejer. Nu har vi arbetat med många spelare som nått NHL och de andra ligorna samtidigt som vi idag jobbar med fem NHL-lag framförallt på försäsongen.


TV: Galet iskall straff av Tyresö Trollbäckens 14-åring

Kolla in Tyresö Trollbäckens Elton Gafvelins iskalla straff när han kvitterar P07-matchen mot Tullinge.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: